Bodem |
|
200 gram Gemberkoekjes (of Bastogne) | |
75 gram boter (ongezoute) | |
Cheesecake |
|
600 gram roomkaas | |
125 gram crème fraîche | |
150 gram witte basterdsuiker | |
1 etlp citroensap | |
1 tlp vanille extract | |
4 eieren | |
1 etlp maïzena | |
150 gram aardbeien | |
Decoratie |
|
slagroom (opgeklopt of spuitbus) | |
aardbeien (groot) | |
poedersuiker | |
decoratie stiften: rood en groen |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Kerstmis
Mama zullen we taartjes maken met aardbei? Ja hoor schat dan maken we meteen een taartje voor de kerst vast. Mama had namelijk Kerst Aardbeien Cheesecake in haar hoofd. Niet een grote taart, maar kleine individuele mini cheesecakes die je ook nog verschillende versieringen kan geven. Leuk voor bijvoorbeeld de kerstdiner op school. Uiteraard hebben we wel hulp nodig van de kids om de cheesecakes te decoreren.
Als het om de kerstdagen gaat draait het om tradities. Althans er is een traditie die ik graag voort zet met mijn kinderen en dat is kerstkoekjes bakken en decoreren. Maar waarom het daarbij laten heerlijk samen de keuken in en cheesecakes samen creëren. Hoe leuk van een lekkere aardbeien cheesecake en super cute kerstman of alleen kerstmuts te maken. Natuurlijk hoef je het daar niet bij te laten. Kinderen hebben een rijke fantasie dus waarom het hierbij laten.
Mocht je deze leuke kerst aardbeien cheesecakes maken, deel vooral een foto met Babies Kitchen. Ik zie graag jullie creaties. Natuurlijk wel een foto maken voor jullie ze op smikkelen, maar wel gewoon tussen door snoepen hoor!
Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 150 graden. Met een rooster in het midden. | Plaats cupcake papiertjes in de cupcake bakblik | Zet een waterbad onder in de oven. |
2
Done
|
Maal de 200 gram koekjes helemaal fijn in een keukenmachine. | Smelt de roomboter en roer deze over de koekkruimels. | Doe per cupcake ongeveer 1 etlp koekkruimels zodat het de bodem bedekt. Druk deze stevig aan met de bollekant van een lepel.| |
3
Done
|
Klop de roomkaas wat los. | Voeg de crème fraîche, suiker, citroensap en vanille toe. Mix alles goed door elkaar. | Voor één voor één 3 eieren toe en één eidooier. | Voeg de maïzena toe en klop het geheel tot een glad beslag. | Schenk het beslag in de cupcake vormen. | |
4
Done
|
Was de aardbeien en verwijder de kroon. | Pureer de aardbeien en doe een goede theelepel per cupcake.| Marmer dit met een stokje of achterkant van een lepel door het cheesecake beslag. |
5
Done
|
Zet de mini cheesecakes in het midden van de oven boven het water bad. | Bak de cheesecake in 60-70 minuten gaar. | Haal de cheesecake uit de oven en laat deze compleet afkoelen. | Zet de cheesecake in de koelkast en laat minimaal 3 uur opstijven. |
6
Done
|
DecorerenWas de aardbeien, droog ze en verwijder de kroon. Kerstmuts (zie ook afbeelding) Kerstman (zie ook afbeelding) |