Directions
Japanse Kip Katsu Curry
Een van mijn favoriete Japanse gerechten, die ik regelmatig maak is Katsu Curry en tot mijn verbazing heb ik dit recept nog helemaal niet op de blog staan. Tegenwoordig eten wij Kip Katsu Curry met plantaardige krokante kip, maar binnenkort ga ik zeker weer de vegetarische variant met panko groente maken. Iets wat ik ook heel graag bestel bij bijvoorbeeld Wagamama.
Voor nu het recept voor Kip Katsu Curry, die ik dus schijnbaar alleen op mijn oude blog had staan en die ik iedereen aanraad om eens te proberen! Ook met je kinderen, want mijn zoon is er bijvoorbeeld dol op. Katsu curry is de perfecte introductie tot Japanse curry’s en het is helemaal niet ingewikkeld om te maken. De curry is een saus die geserveerd wordt met krokante kip, rijst en eventueel nog een salade of groente.
FAQ
- Hoe kan ik Katsu Curry aanpassen voor vegetarische opties?
Zelf maak ik de Katsu Curry tegenwoordig met plantaardige krokante kip (meestal van de Lidl). Een andere optie is om de kip te vervangen met groenten zoals aubergine of zoete aardappel.Gebruik je plantaardige krokante kip, dan hoef je deze dus niet meer te paneren en frituren. Deze kun je gewoon apart in de pan of de oven bereiden. - Is Katsu Curry geschikt voor kinderen?
Absoluut! Katsu Curry is een smakelijk gerecht dat kinderen vaak lekker vinden vanwege de krokante textuur van de kip en de milde smaak van de currysaus. De saus is niet pittig en ook niet te kruidig, waardoor heen toegankelijk voor kinderen. Een leuke manier om een ander Japans gerecht dan sushi of ramen te introduceren. - Kan ik Katsu Curry van tevoren maken en bewaren?
Ja, je kunt Katsu Curry van tevoren maken en bewaren. De currysaus kan van tevoren worden bereid en in de koelkast worden bewaard. De kip kan worden gepaneerd en gekoeld totdat je klaar bent om het te frituren. Op deze manier kun je het gerecht gemakkelijk voorbereiden voor een drukke dag. - Hoe kan ik Katsu Curry mild maken voor baby’s?
Vanaf 10 maanden kan je best wat van de currysaus met wat rijst aan je baby introduceren. Verdun de saus eventueel nog wat met water. Het gaat vooral als introductie voor een nieuwe smaak beleving.
Dit recept stond voorheen op mijn oude blog Recepthoekje
Steps
1
Done
|
SausPel en snipper de ui en knoflook. | Was de wortels, schil de buitenkant en had de rest klein. | |
2
Done
|
Verwarm 1 eetlepel olie in een hapjes pan. | Fruit de ui en de knoflook 3 minuten. | Voeg de wortel toe en zet het vuur iets lager. | Bak de wortel met de deksel op de pan 10 minuten tot ze zacht zijn. | |
3
Done
|
Roer 2 eetlepels bloem en de kerriepoeder door de wortels. | Schenk 200 ml bouillon toe en roer goed door om klonten te voorkomen. | Schenk langzaam de rest van de bouillon erbij. | Als er geen klonten zijn, voeg de sojasaus en honing toe. Roer goed door. | Voeg het laurierblad toe en breng het geheel langzaam aan de kook. | Draai het vuur naar laag en laat het 20 minuten staan zodat de saus dik wordt. |
4
Done
|
RijstBereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. | |
5
Done
|
KipMaak de kip schoon en in mooie plakken. | Neem 3 diepe borden: Haal de kip achtereenvolgend door de bloem, dan het ei-mengsel en vervolgens de panko. Zorg ervoor dat de kip rondom met panko is bedekt. |
6
Done
|
Zet een wok of hapjespan op het fornuis en verwarm hierin minimaal 100 ml olie. | Bad de gepaneerde kip in de olie voor 5 minuten aan beide kanten. | Haal de kip uit de pan en leg op een bord met keukenpapier. | |
7
Done
|
SausAls de saus goed ingedikt is, haal de pan van het fornuis en roer de garam masala erdoorheen. | Hou een zeef boven een grote/diepe kom en zeef de saus. Druk met een lepel goed alle sappen door. |
8
Done
|
Serveer de kip met de saus eroverheen en de rijst en eventueel een salade er naast. |