Loaded Nacho’s met vega gehakt

0 0
Loaded Nacho’s met vega gehakt

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

200 gram plantaardig gehakt/rulstukjes
1 eetlepel Mexicaanse kruiden
250 gram Nacho's/Dorito's
100 gram zwarte bonen (uit blik)
150 gram mais (uit blik)
1 paprika
150 gram geraspte kaas (mozzarella en cheddar)
50 gram cherry tomaten/snack tomaten
1 avocado
klein bosje koriander
1 bosui
paar plakjes jalapeños (optioneel)
Toppings
crème fraîche
salsa
guacamole
Nacho kaassaus

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Cuisine:

    Directions

    Loaded Nacho’s met vega gehakt

    Nacho’s als avondeten? Mijn kinderen vonden het idee ook een beetje vreemd, maar ik had ontzettend veel zin in loaded nacho’s en besloot ze te maken met vega gehakt. Waarom zouden we het niet eens proberen?

    Nacho’s staan vaak op menukaarten als borrelhapje, omdat het een heerlijke snack is waar bijna iedereen van houdt. Maar nacho’s kunnen ook prima als avondmaaltijd dienen, zeker als je er een eiwitbron zoals vis, vlees of vegetarisch gehakt aan toevoegt. Omdat wij vegetarisch eten, besloot ik een eenvoudig vegetarisch gehaktmengsel te maken met plantaardige rulstukjes en Mexicaanse kruiden. Ik wist dat mijn kinderen dit ook zouden lusten, dus het leek me een veilige keuze. Voor de zekerheid maakte ik twee varianten van de loaded nacho’s: een pittige versie met veel sauzen en jalapeños voor ons, en een mildere variant voor de kinderen, waarbij ze hun nacho’s zelf konden samenstellen.

    De variant die ik voor Marcel en mij maakte, vind je hieronder in het recept. Voor de kinderen gebruikte ik nacho-chips, het gehaktmengsel, geraspte kaas (uiteraard) en maïs. Daarnaast serveerde ik tomaten, avocado, paprika en sauzen apart, zodat ze die zelf konden toevoegen. Soms heb ik gewoon geen zin in discussies en wil ik in alle rust van mijn eten genieten. De kinderen eten de groenten uiteindelijk wel (vooral mijn dochter kan soms wat kieskeurig zijn), maar als ik het op onze manier serveer, kan ze moeilijk doen. Dan maar een paar extra schaaltjes vies maken.

    Was het voor herhaling vatbaar? Zeker! Bijna alles ging op. Alleen op onze bakplaat bleef een klein beetje over, maar zelfs de chips zonder saus werden door de kinderen van de bakplaat gepakt. Dit is zeker de moeite waard om nog eens te maken, of gewoon voor de volgende borrel of verjaardag.

    Klik hier als je zelf TexMex-kaassaus wilt maken

     

    Veelgestelde Vragen (FAQ)

    Kan ik loaded nacho’s met echt gehakt maken?
    Ja, je kunt de loaded nacho’s ook met rundergehakt maken. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan, rul het gehakt en voeg Mexicaanse kruiden met 1 eetlepel water toe. Roer alles goed door elkaar en je gehaktmengsel is klaar.

    Zijn loaded nacho’s ook geschikt voor kinderen?
    Ja, je kunt een mildere versie maken voor kinderen door de pittige ingrediënten zoals jalapeños weg te laten en de sauzen apart te serveren, zodat ze hun nacho’s zelf kunnen samenstellen.

    Hoe lang duurt het om loaded nacho’s te maken?
    Loaded nacho’s zijn eenvoudig en snel te maken. Binnen 15-20 minuten staat deze maaltijd op tafel, wat het ideaal maakt voor een doordeweekse avond of een feestje.

    Kan ik de nacho’s van tevoren klaarmaken en opwarmen?
    Ja, je kunt de gehaktmix en andere toppings van tevoren klaarmaken. Bewaar alles apart en voeg het vlak voor serveren toe aan de nacho-chips om te voorkomen dat ze zompig worden.

    Steps

    1
    Done

    Voorbereiding

    Verwarm de oven voor op 180 graden. | Was de tomaten en halveer. | Giet de bonen en mais af. | Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijst en snijd in kleine stukjes. | Maak de bosui schoon en snijd in ringen. | Verwijder de schil en pit van de avocado en snijd in blokjes. | Was de koriander. |

    2
    Done

    Nacho's

    Bekleed een bakplaat met bakpapier (of een grote ovenschaal.) | Doe de helft van de nacho's over de bakplaat. Verdeel hier 1/3 van de kaas over. | Doe de rest van de nacho's over de bakplaat en nog eens 1/3 van de kaas. |

    3
    Done

    Gehakt

    Doe de plantaardige rulstukjes met 1 eetlepel olie en de Mexicaanse kruiden in een kom. | Hussel alles goed door elkaar. || *Voor de vlees variant lees FAQ hierboven || Verdeel de plantaardige rulstukjes over de nacho's. | Zet de bakplaat in de oven voor 5 minuten. |

    4
    Done

    Groenten

    Verdeel de overige kaas over de nacho's. | Verdeel de mais, zwarte bonen en paprika over de nacho's. | Zet de bakplaat terug de oven in voor 5 minuten. |

    5
    Done

    Als de kaas helemaal gesmolten is haal de bakplaat uit de oven en maak de nacho's af met de toppings: avocado, tomaten. bosui, koriander, jalapeños en de sauzen (crème fraîche, guacamole, salsa en nacho kaassaus). | Serveer direct!

    wendy panse-moedt

    Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

    Corn Chowder met Bacon - Kidshoekje.nl
    previous
    Corn Chowder met Bacon
    Snickerdoodle Cobbler - Kidshoekje.nl
    next
    Snickerdoodle Cobbler

    Add Your Comment