3 pakken van 10 bladerdeeg | |
1 etlp plantaardige olie | |
200 gram kippengehakt | |
225 gram perzik (uit blik) | |
1 rode ui | |
1 ei |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
baby shower
Is er een feestje of een tapasavond dan maak ik graag kip-perzik empanadas. Een idee wat ik ooit uit een oud tapasboek heb gehaald, maar over de jaren mijn eigen heb gemaakt. Toen ik gevraagd werd voor de catering van een babyshower voor een bedrijfsborrel. Vond ik dat deze pasteitjes niet mochten ontbreken. Een partysnack voor een baby shower en dus werd het een luierpastei.
Het recept voor het gehaktmengsel bleef hetzelfde. De look kreeg echter een make-over. Voor de baby shower maakte ik twee versies: de luierpastei en een romper-pastei. Voor de romper-pastei gebruikten in een romper uitsnijder die ik had liggen voor koekjes. Heb je dus baby gerelateerde uitsnijders dan kun je deze ook goed gebruiken. Let er wel op dat ze groot genoeg zijn. Voor de luierpasteitjes moest ik creatief zijn.
In het recept hieronder heb ik wat afbeeldingen toegevoegd om je te laten zien hoer je de luier moet snijden uit het bladerdeeg en hoe je deze moet vouwen. Lukt het niet de eerste keer, geen probleem heb je gewoon nog wat vellen bladerdeeg.
Je kunt de pasteitjes heel goed van te voren maken en deze later nog even op warmen. Onder aan het recept vindt je hoe. En zijn er leftovers geen probleem die kun je dus ook gewoon weer opnieuw op warmen.
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 200 graden Haal de bladerdeeg vellen uit de vriezer om te ontdooien. |
2
Done
|
Snipper de ui. Verwarm de olie in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten. Rul het gehakt door de uien 5 minuten tot het goudbruin en gaar is. |
3
Done
|
Haal de perziken uit het blik en snijd ze klein. Voeg de perzik toe aan het gehakt en roer deze er door heen. Breng indien nodig op smaak met zout en peper. Haal het gehaktmengsel van het fornuis en laat iets afkoelen. |
4
Done
|
Luierpastei stap 1Neem een vel bladerdeeg. 2. Neem 1 eetlepel van het gehakt mengsel en leg het op de bovenste helft. (*zie afbeelding) |
5
Done
|
Luierpastei Stap 23. Vouw de onderste helft over het gehakt heen (zie blauwe lijntjes). Druk alles aan met je fingers. Controleer of alle randen goed aangedrukt zijn zo dat in de oven geen gehakt of vocht eruit kan lopen. Je hebt je luier! |
6
Done
|
Leg de luierpasteien op de beklede bakplaat. Kluts het ei los in een kommetje en smeer de luierpasteien in. |
7
Done
|
Zet de bakplaat in de oven en bak de luierpastei 15 minuten tot ze goudbruin zijn. Haal de luierpastei-en uit de oven en serveer direct (of zie later serveren hieronder) |
8
Done
|
Later serveren?Wil je de pastei al maken en later serveren? Je kunt ze het beste al voor bakken en in de koelkast bewaren. Andere optie is ze klaar maken tot het ei-mengel er overheen gaat. Bewaar de ongebakken pastei dan afgedekt in de koelkast. Er is wel kans dat de bladerdeeg iets uit droogt hierdoor. |