2 Sjalotten | |
1 teen Knoflook | |
2 eetlepels Bloem | |
1 theelepel paprikapoeder | |
500 gram (3 kolven) Mais | |
1 Bouillonblokje (groente) | |
500 ml Water | |
250 ml Kookroom | |
zout en peper | |
klontje (20 gram) boter |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Na het plukken van de mais, wist ik naast dat ik maismuffins wou maken, ook maissoep het menu zou staan. Van maissoep zijn er heel veel verschillende varianten en je kunt het met heel veel verschillende ingrediënten combineren. Op mijn andere blog heb ik bijvoorbeeld corn chowder met bacon staan. Maar je kunt het ook met pompoen en zoete aardappel combineren.
Nu wou ik een soep die snel klaar te maken is, want dat is wat je wilt na een drukke dag als ouder. Deze mais soep is zowel met verse soep als mais uit blik of diepvries te maken. Uiteraard ben je wel wat langer bezig als je de soep met verse mais maakt.
Mais – Ik maakte gebruik van verse maiskolven, maar je kunt ook mais uit blik of uit de diepvriezer gebruiken. Voor het gebruik van verse mais is het belangrijk deze eerst aan de kolf 4 minuten te koken. Het water waar je de mais in kookt kun je ook voor de bouillon gebruiken.
Sjalotte – Heb je geen sjalot in huis, maar wel een andere ui soort dan kun je ook deze gebruiken. Wel kan het de smaak iets veranderen. Ik gebruik graag sjalot of rode ui voor soepen.
Klik hier voor meer soeprecepten
Klik hier voor meer maisrecepten
1
Done
|
Voorbereiding.Pel en snipper de ui en knoflook. | Giet de mais af. | Breng 500 ml water aan de kook met het bouillonblokje. | Zodra blokje is opgelost haal pan van fornuis |
2
Done
|
SoepSmelt een klontje boter in een grote soeppan. | Fruit de ui en knoflook tot de ui glazig wordt. | Roer de paprika poeder met 1 eetlepel bloem door de uien. | Schenk wat bouillon bij de uien en roer goed door. Probeer klonten te vermijden. | Als het dikker wordt, schenk de rest van de bouillon met de helft van de mais erbij. Breng dit aan de kook. | Zet het vuur wat lager, doe er een snufje (1/4 theelepel) zout en peper bij en laat het 10 minuten pruttelen. |
3
Done
|
Pureer de soep met een staafmixer of in een blender. | Schenk terug in de pan en roer de kookroom en rest van de mais door de soep. Proef of er eventueel nog wat zout bij moet. | Serveer direct! |