2 (300 gr) mango (vers of diepvries) | |
250 ml yoghurt | |
6 ijsklontjes | |
1 etlp *honing | |
scheutje melk |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Dreumes
Ga je naar een Indisch restaurant, dan is de kans zeer groot dat je mango lassie op de dranken kaart tegen komt. Mango lassie is een klassiek drankje uit het Noorden van India. Het wordt vooral in de Lente gedronken als het volop mangoseizoen is. Gelukkig kunnen wij tegenwoordig het hele jaar door mango’s kopen (al ben ik voorstander van seizoensproducten). We kunnen dus ook gewoon het hele jaar door mango lassie maken.
In mango lassie zit mango, yoghurt, ijsklontjes en honing. Voor de aller kleinste die al yoghurt mogen kan je de honing vervangen met ahorn siroop indien gewenst. Het maakte de smaak er niet minder lekker om.
Mango lassie is eigenlijk een soort smoothie en daarmee geschikt om samen met kids te maken. Leuk samen in de keuken. Ik heb het recept uit het kookboek Coole Kids Koken waar in bijvoorbeeld ook staat hoe je de mango het best kunt snijden! Lees meer over het boek in de Babies Kitchen recensie van Coole Kids Koken.
Nu eerst een lekkere mango lassie maken voor het hele gezin!
1
Done
|
Schil de mango en snijd hem in stukjes. |
2
Done
|
Doe de mango samen met de yoghurt, de ijsblokjes, de melk en de helft van de honing in een blender. Meng alles in de blender tot een gladde smoothie. Proef met een theelepel of de mango lassie nog wat honing nodig heeft om zoeter te worden of een scheutje melk om als het iets te dik is. |