Maple Pecan Chocolate Chip Koekjes

0 0
Maple Pecan Chocolate Chip Koekjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

160 gram ongezouten boter
140 gram lichte basterdsuiker
110 gram suiker
2 eieren
1 eetlepel vanille extract
220 gram bloem
1/2 theelepel baking soda
1/2 theelepel zout
150 gram pure chocolade
70 gram pecannoten
maple syrup

Directions

Maple Pecan Chocolate Chip Koekjes: het perfecte winterse koekjesrecept

Mijn absolute favoriete koekjes zijn mijn Famous Chocolate Chip Cookies. Dat is ook precies de reden dat ik ze ooit als bedankje maakte voor de gasten op onze bruiloft. Ik moest er toen zó veel bakken, dat ik ze daarna echt even niet meer kon zien. Het was dus alweer een tijd geleden dat ik ze had gemaakt, al vond vooral Marcel dat het hoog tijd werd voor een nieuwe batch.

Op een heerlijke vrije dag besloot ik daarom weer chocolate chip koekjes te bakken in onze nieuwe keuken. Terwijl ik het deeg stond te maken, kreeg ik ineens een idee: waarom geen Maple Pecan Chocolate Chip Koekjes maken? Maple syrup en pecannoten samen in mijn favoriete koekje klonk als een perfecte match voor de winterse feestdagen.

Het recept voor deze Maple Pecan Chocolate Chip Cookies lijkt sterk op dat van mijn Famous Chocolate Chip Cookies, maar door de extra toevoegingen worden ze alleen maar lekkerder. De combinatie van maple syrup, ook wel ahornsiroop, en pecannoten is een echte klassieker in de Amerikaanse bakwereld. Waarom zou je die dan niet verwerken in een koekje? Ze zijn heerlijk op koude winterdagen, met een glas thee of warme chocolademelk op de bank en natuurlijk zo’n versgebakken koekje erbij.

 

Veelgestelde Vragen

Kan ik maple syrup vervangen door honing of suiker?

Maple Syrup (Ahorn Siroop) is wel echt een specifieke smaak wat perfect werkt met pecannoten. Kun je dit niet vinden of heb je het niet in huis, dan zou je het eventueel kunnen vervangen met honing. Ik zou het niet met suiker doen, omdat dit niets aan de smaak veranderd en het juist alleen maar zoeter maakt.

Zijn deze koekjes geschikt om samen met kinderen te bakken?

Ja, absoluut. Dit recept is heel geschikt om samen met kinderen te maken. Het mengen van het deeg, het scheppen van de koekjes en het toevoegen van chocolade en pecannoten zijn leuke taken voor kinderen.

Hoe bewaar ik Maple Pecan Chocolate Chip Cookies het beste?

Je bewaart de koekjes het beste in een luchtdichte trommel op kamertemperatuur. Zo blijven ze ongeveer 3 tot 4 dagen lekker zacht. Eventueel kun je de koekjes ook invriezen.

Kan ik de pecannoten vervangen door een andere noot?

Ja, dat kan zeker. Walnoten passen bijvoorbeeld ook heel goed bij maple syrup.

Maple Pecan Chocolate Chip Koekjes - Kidshoekje.nl

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 180 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2
Done

Meng in een kom (geschikt voor de mixer) de suikers en zet deze opzij. Smelt de boter in een klein steelpannetje. Giet de gesmolten boter bij de suikers en mix dit goed door elkaar.

3
Done

Meng in een klein kommetje de vanille, maple syrup, het eigeel van één ei en een heel ei. Schenk dit mengsel vervolgens bij de suikers en mix alles goed door elkaar.

4
Done

Meng in een tweede kom de bloem, baking soda en het zout en roer dit goed door. Voeg de bloem beetje bij beetje toe aan het suiker-botermengsel terwijl je mixt. Begin met ongeveer een derde van de bloem en voeg daarna steeds een beetje meer toe. Voeg de bloem niet in één keer toe. Mix tot alle bloem is opgenomen en er een deeg ontstaat.

5
Done

Hak de pecannoten en chocolade in grove stukken.
Haal de mixer uit de kom en voeg de helft van de chocolate chips en de pecannoten toe. Spatel deze door het deeg. Voeg daarna de rest toe en spatel ook deze door het deeg.

6
Done

Maak met een ijsschep of eetlepel kleine balletjes van het deeg. Leg de deegballetjes op de beklede bakplaat. Zorg ervoor dat ze niet te dicht bij elkaar liggen, ongeveer 2 cm uit elkaar. Het deeg zal in de oven iets uitzakken.

7
Done

Bak de koekjes ongeveer 15 minuten in de oven, tot ze aan de randen lichtbruin zijn. Houd de oven goed in de gaten. Voor heerlijke chewy koekjes is het belangrijk ze op het juiste moment uit de oven te halen. Laat ze niet volledig bruin worden. Haal de koekjes uit de oven.

8
Done

Doe wat maple syrup in een kommetje en bestrijk de koekjes met een kwastje terwijl ze nog warm zijn. Laat de koekjes ongeveer 30 minuten afkoelen op de bakplaat. Haal ze daarna van de bakplaat en laat ze volledig afkoelen.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

OREO Chocolate Chip Koekjes - Kidshoekje.nl
previous
OREO Chocolate Chip Cookies

Add Your Comment