125 gram + extra bloem | |
75 gram ongezouten boter (kamer temperatuur) | |
60 gram suiker | |
2 eetlepels melk (plantaardig) | |
In huis |
|
vershoudfolie | |
bakpapier + bakplaat | |
deegroller | |
uitsteker naar keuze. | |
decoratiestiften: Groen, Rood en Bruin |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Vandaag is de start van Kidshoekje 12 dagen kerstkoekjes. Doormiddel van koekjesrecepten tel ik via de socials af naar kerstavond. Iets wat ik vorig jaar in het leven heb geroepen. Nou heb ik al heel wat heerlijke (kerst)koekjes recepten op de blog staan en in het ebook, maar net als vorig jaar verschijnen er ook deze 12 dagen kerstkoekjes nieuwe recepten te starten met deze Naamkaart Koekjes voor het kerstdiner.
Het idee voor dit koekje zag ik voorbij komen in het magazine van de Engelse supermarkt Tesco. Ik vond het direct geniaal en stuurde het als idee ook door naar mijn moeder voor ons kerstdiner. In plaats van naam/plaatskaartjes, koekjes waar iedereens naam op staat. Ook nog eens duurzaam 😛 of gewoon heel erg lekker. Plus hoe leuk ziet het er wel niet uit. Voor het recept gebruikte ik mijn standaard suikerkoekjes recept, die ik hier nogmaals deel met jullie.
Heb je al het feestdagen koekjes ebook gedownload? Een gratis ebook vol met Kerst koekjes recepten, inclusief 3 no-bake boekjes. Download het ebook nu en ga lekker bakken: klik hier.
1
Done
|
Mix de boter zacht in een grote kom met een mixer of een keukenmachine. | Voeg de suiker toe en mix deze er doorheen. | Voeg de bloem en de melk toe en mix alles tot een glad en samenhangend deeg. | Kneed het deeg nog kort met bebloemde handen en rol het vervolgens als een worst in de vershoudfolie. | Leg het deeg minimaal 30 minuten in de koelkast. (Eventueel kun je het deeg ook invriezen). |
2
Done
|
Verwarm de oven op 180 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. |
3
Done
|
Maak je werkblad schoon en strooi er vervolgens wat bloem op. | Rol de deegroller door de bloem. | Rol het koekjes deeg tot een dikte van 5 mm. | Steek de koekjes uit het deeg voor de naamkaartjes. | Leg de koekjes op de bakplaat. Zorg ervoor dat er wel ruimte tussen de koekjes zit. | |
4
Done
|
Zet de bakplaat in de oven voor 10 minuten. | Hou de oven goed in de gaten, elke oven is immers anders. | Laat de koekjes compleet afkoelen. | |
5
Done
|
DecorerenDecoreer de koekjes met in het midden de naam die aan het kerstdiner mogen schuiven. |