Noedel bowl met kippengehakt

0 0
Noedel bowl met kippengehakt

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 bouillon blokje (kip of groente)
250 gram udon noedels
2 eetlepels sesamolie
1 rode ui
1 teen knoflook
300 gram kippengehakt
100 gram shiitake
1 theelepel gember
4 eetlepels sojasaus
2 theelepels suiker
1/2 theelepel Chinese vijf kruiden
1/4 theelepel zout
1 paprika
150 gram broccoli
4 eieren

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Cuisine:

    Directions

    Noedel bowl met kippengehakt

    Dit gerecht begon als een catastrofe en dat terwijl ik er onwijs veel zin in had. Ik wilde een noedel bowl met kippengehakt maken en had ook alles in huis. Althans, dat dacht ik. Ik had namelijk alles in huis voor het kippengehaktgedeelte. De groente voor dit recept was ik compleet vergeten. Gelukkig heb ik eigenlijk altijd wel paprika in huis en had ik ook nog broccoli voor een ander recept. Ben je dus niet dol op broccoli? Geen probleem. Je kunt de groente heel goed vervangen door bijvoorbeeld edamame bonen, courgette, aubergine, komkommer of Chinese kool.

    Laatst vertelde iemand mij dat ze niet van kippengehakt hielden. Wat ik me niet voor kon stellen, ik ben er namelijk dol op. (Althans dat was ik toen ik nog vlees thuis at). Ik vind het een heerlijk ingrediënt om mee te koken, bijvoorbeeld met quinoa of mijn favoriet: als handpastei met perzik erin. Iedereen zijn eigen smaak natuurlijk. Kippengehakt kan namelijk wel wat zout zijn, vooral als je niet zo goed weet hoe ermee te koken.

    Ik kwam op het idee om een noedel bowl met kippengehakt te maken door de ramen noedels die ik bij Bone Daddies in Londen had gehad. Een hele goede combinatie en omdat ik eerst op safe wilde spelen, besloot ik voor een ramen gerecht te gaan zonder de bouillon maar wel met udon noedels.

    FAQ

    Kan ik kippengehakt vervangen door ander gehakt?
    Ja, je kunt kippengehakt vervangen door rundergehakt, varkensgehakt of zelfs plantaardig gehakt als je een vegetarische optie wilt. Het zal natuurlijk wel een compleet andere smaak krijgen.

    Kan ik de noedels bowl met kippengehakt van tevoren bereiden?
    Ja, je kunt de ingrediënten van tevoren bereiden en afzonderlijk bewaren. Meng ze vlak voor het serveren om te voorkomen dat de noedels te zacht worden.

    Zijn er andere noedels die ik kan gebruiken in plaats van udon?
    Ja, je kunt verschillende soorten noedels gebruiken zoals ramen, soba of rijstnoedels. Kies wat je lekker vindt of wat je in huis hebt.

     


    Deze blog bevat affiliate links. Ik krijg een klein bedrag als je via deze link/code iets koopt, hier zitten verder geen extra kosten voor jouw aan verbonden. Klik hier voor meer info

    Steps

    1
    Done

    Breng een grote pan water aan de kook voor de noedels en laat het bouillonblokje oplossen. | Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking. | Haal de noedels uit de pan, maar giet niet af. Je hebt de bouillon nog nodig in de pan.

    2
    Done

    Was de broccoli en snijd in kleine roosjes. | Was de paprika, verwijder de steel en de zaadlijst en snijd in reepjes. | Voeg de groente toe aan bouillon van de noedels en kook 5 minuten mee. | Giet de groente af en laat in de pan.

    3
    Done

    Pel en snipper de ui en de knoflook. | Schil de gember en rasp fijn. | Verwarm 2 eetlepels sesamolie in een koekenpan of wok. | Voeg de ui, knoflook en gember toe aan de pan en roerbak dit 2 minuten. | Voeg het kippengehakt toe en rul deze tot goud bruin en gaar.

    4
    Done

    Maak de shiitake school en snijd deze klein. | Voeg de shiitake toe aan de kippengehakt en bak 2 minuten mee om zacht te worden. |

    5
    Done

    In een kom meng de sojasaus, suiker, Chinese vijf kruiden en zout door elkaar. | Voeg de saus en 200 ml water toe aan het gehakt en breng dit langzaam aan de kook. | Zet het vuur iets lager zodat de saus alleen nog een beetje borrelt, maar niet kookt. Laat dit 15 minuten staan, zodat de saus in het gehakt trekt. Vergeet niet regelmatig te roeren.

    6
    Done

    Spiegel ei

    Smelt een klontje boter in een grote koekenpan. | Laat het ei in de pan glijden.| Zet het vuur iets lager. | Laat het ei ongeveer 4-5 minuten staan tot het eiwit is gestold. |

    7
    Done

    Verdeel de noedels over de kommen. | Gevolgd door 2 eetlepels kippengehakt, wat groenten en tot slot het spiegel ei. | Enjoy!

    wendy panse-moedt

    Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

    Teriyaki Noedels - Kidshoekje.nl
    previous
    Teriyaki Noedels
    Wentelteefjes - Kidshoekje.nl
    next
    Wentelteefjes

    Add Your Comment