200 ml kokosmelk | |
80 ml melk (ik gebruikte soyamelk) | |
1 ei | |
100 gram bloem | |
snufje zout | |
3 druppels pandan extract | |
zonnebloemolie | |
kokosrasp |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Ontbijt of Dessert?
Er zijn een drietal Nederlandse foodbloggers die ik al jaren volg en waar ik echt door geïnspireerd raak als het gaan om recepten. Ik volg wel meer Nederlandse foodbloggers, maar van deze drie maak ik ook regelmatig recepten en als ik helemaal lyrisch bent dan deel ik ze ook hier. Met uiteraard een eervolle vermelding. Ik heb het over Francesca van Francesca Kookt, Vanessa van Culinessa en Sabine van OhMyFoodness. Vooral die eerste twee vanwege hun Surinaamse, Indonesische en Aziatische recepten. Vorige maand deelde Francesca bijvoorbeeld het recept voor Goelong Goelong: Javaans-Surinaamse kokosflensjes. Ik ben er dol op en wou het dus wel eens zelf maken.
Echter toen ik besloot aan de gang te gaan, was ik te lui om de vulling te maken en gebruikte ik in plaats van roze kleurstof, pandan extract. Iets waar ik op stuiten in onze mega Toko en ik direct ook wou gebruiken. Het werden hierdoor Pandan Kokosflensjes. LEKKER! Wat een paar ingrediënten wel niet voor heerlijk tropisch kunnen creëren.
In het begin had ik wat moeite met de kokosflensjes omdraaien, maar na twee pogingen ging dit steeds beter. Het beste is ze niet proberen om te draaien in de pan, maar gewoon volledig garen en dan voorzichtig uit de pan te halen.
Wij hadden de flensjes als ontbijt, maar ik zou dit ook zeker maken als dessert met wat kokos of ananasijs bijvoorbeeld. Wil je het originele goelong goelong recept van Francesca maken klik dan op de link hieronder. Deze ga ik ook zeker zeer binnenkort eens proberen!
Klik hier voor het originele recept van Francesca Kookt
Eerder maakte ik ook de babysnack appelringen uit Francesca haar kookboek ‘Mag ik nog een hapje?’ Klik hier voor het recept
Maak je een van de recepten van Kidshoekje.nl en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @kidshoekje en #kidshoekje te vermelden.
1
Done
|
In een kom mix de kokosmelk, melk, het ei, de bloem, het snufje zout en de pandan extract door elkaar. Zorg ervoor dat er geen klontjes in het beslag zitten. Zelf heb ik het beslag nog door een zeef gehaald om zeker te zijn dat het glad was. | |
2
Done
|
Verhit een koekenpan. Als deze goed heet is, draai het vuur naar middelhoog. Voeg een scheutje zonnebloemolie toe. | Schenk een goede soep/sauslepel beslag in de pan en draai de pan rond zodat het beslag goed verdeeld is over de pan. (Niet te dik en niet te dun). | Laat een kant van het flensje volledig garen zodat de bovenkant ook mooi egaal is. Zet eventueel een deksel op de pan om het te versnellen. | Haal het flensje voorzichtig met een spatel uit de pan zodat het niet gaan scheuren en leg het op een bord om af te koelen. | Doe dit ook met de rest van het beslag. Voeg eventueel wat extra olie toe aan de pan. |
3
Done
|
Leg een laag kokosrasp op een bord en leg het flensje met de mooie gladde kant in de kokos. | Rol het pandan kokosflensje voorzichtig op. | Serveer de flensjes lauwwarm. |