Directions
Pepernoten Bananenbrood
Zelfs in het kasteel van Sinterklaas komt het wel eens voor dat de bananen bruin en overrijp zijn en natuurlijk gooien ze die ook niet weg. Nee, ze maken hier uiteraard Pepernoten Bananenbrood van.
Komt ze weer met een nieuw bananenbrood recept! Inderdaad want hoe makkelijk is het om van een basisrecept allerlei nieuwe recepten te maken, die soms nog lekkerder zijn dan de vorige. In de zomer terwijl ik al begon met brainstormen over Sinterklaas (wat ik overigens de moeilijkste feestdag vind qua recepten) kwam ik op het idee om een Sinterklaas Bananenbrood recept te maken. Het zou dan bijvoorbeeld met speculaas/speculoos kunnen of met pepernoten. Een andere optie is ook nog amandelspijs, maar daar ben ik zelf niet zo van!
Met heel wat pepernoten in huis, vanwege onze Sinterklaas Warme Chocolade Charcuterie, besloot ik deze meteen voor een lekkere cake of bananenbrood te gebruiken. Het recept is onwijs simpel en heel lekker.
Denk je? Wij eten nooit zoń cake op! Je kunt hem heel goed in plakken invriezen. Even ontdooien en genieten. Of doe hem vervolgens even in een grill of in de oven. Vooral de grill vind ik erg lekker!
Welk Sinterklaas recept hoop jij nog op Kidshoekje te vinden?
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. | Vet een cakeblik in en/of bekleed hem met bakpapier. |
2
Done
|
Smelt de boter. | Pureer de bananen | Hak de pepernoten klein. |
3
Done
|
Doe de boter met de suiker en banaan in een kom en mix door elkaar. | Mix het ei en de vanille extract door de boter. | |
4
Done
|
In een kom meng de bloem, bakpoeder, suiker en speculaaskruiden. Roer het goed door. | Voeg de bloem en de melk geleidelijk toe aan de boter. Mix tot je een glad beslag hebt. | Voeg de gehakte pepernoten toe en vouw met een spatel door het beslag. |
5
Done
|
Schenk het beslag in de cake vorm. | Doe wat schuddenbuikjes over het beslag. | Zet de cake voor 50 minuten in de oven. | Het pepernotenbananenbrood is klaar als je een saté prikker in de cake doet en deze er schoon uit komt. | Laat de cake compleet afkoelen. |