(Flammkuchen) Bladerdeeg | |
pesto | |
cherry tomaten | |
(optioneel) salami en/of spekjes | |
In huis |
|
bakpapier |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Met of zonder vlees?
Maandag deelden ik al het recept voor klassieke flammkuchen recept met bladerdeeg dan wel. Vandaag, zoals beloofd, Logan zijn recept voor pesto tomaat flammkuchen. Koken met kinderen is ontzettend leuk en ook heel leerzaam voor hun. Door te helpen bij het koken zijn ze meer geneigd ingrediënten te proberen. Samen flammkuchen maken is onwijs leuk, want ze mogen zelf bepalen wat er op komt en ze mogen het er ook nog eens zelf op doen!
Logan wist één ding zeker hij wou spekjes, maar omdat ik niet zeker wist dat hij de klassieke flammkuch lekker vond besloot ik pesto en tomaat ook voor hem te halen. Hij voegde vervolgens nog salami en spekjes toe. Optioneel dus, deze flammkuch is zeker vegetarisch ook erg lekker. Voeg achter af bijvoorbeeld nog rucola of pijnboompitten toe (als je kind het lust!).
Wil je Klassieke Flammkuchen maken? Klik hier voor het recept.
Maak je een van Babies Kitchen recepten en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en#babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 220 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. | Rol het deeg uit op het bakpapier en prik wat gaatjes in het deeg. | Vouw 1 cm van de randen naar binnen. |
2
Done
|
Was, droog en snij de tomaten in vieren. | Smeer een laagje pesto over het deeg. | Verdeel de tomaten en eventueel salami en spekjes over het deeg. | Zet de bakplaat 15-20 minuten in de oven tot de randen goudbruin zijn. |