Directions
Pico de Gallo
Afgelopen weekend kwamen onze vrienden, waar we al 15+ jaar op zondag mee eten, bij ons voor het eerst met hun nieuwste aanwinst: Baby Synne. Voor we kinderen hadden en nog bij elkaar in de buurt woonden aten we bijna iedere zondag bij elkaar. Toen om nieuwe recepten uit te proberen. Tegenwoordig gewoon voor de gezelligheid. We hebben inmiddels allebei 2 kinderen, allemaal een baan, dus ja dan schikt in het drukke leven samen komen nog wel eens er tussendoor. Vooral als je niet om de hoek woont (wel nog in zelfde stad trouwens). Omdat ze net een nieuwe baby hebben en de papa van het gezin net weer aan het werk was gegaan met o.a. nachtdiensten. Was het tot de dag zelf onzeker of ze zouden komen. We besloten daarom tortilla’s te maken. Iets waar mijn kinderen dol op zijn en ik ook makkelijk voor 4 in plaats van 7 kan maken. Ik had echter wel bedacht dat ik eens zelf salsa wou gaan maken en zo kwam ik op het recept voor Pico de Gallo.
Wat is Pico de Gallo?
Pico de Gallo kent ook wel de naam Salsa Fresca (verse saus) of Salsa Cruda (rauwe saus). Het is een soort salsa dat vaak in de Mexicaanse keuekn wordt gebruikt. Traditioneel bestaat het uit: tomaat, ui en peppers (jalapeño of habaneros) met wat zout, limoensap en koriander. Het is een echte verse salsa, dat dus niet vloeibaar is, maar wel als topping op dezelfde manier gebruikt kan worden. Het is fris, beetje pittig en een lekkere crunch. Perfect dus om even snel te maken. Wel is het lekkers om het even te laten marineren in de koelkast om alle smaken in zich op te nemen.
Ik ga dit in elk geval vaker maken. Lekker op de tortilla’s of gewoon zo met een nacho chippie.
Steps
1
Done
|
Was de tomaten en snijd in hele kleine blokjes. | Pel en snipper de ui heel fijn. | Was de koriander en hak de blaadjes fijn. | Was de jalapeno en snijd in kleine blokjes (bepaal zelf of je met of zonder zaadlijst snijd). | |
2
Done
|
In een kom doe de tomaat, ui, koriander en jalapeno. | Knijp de helft van het limoensap over de groente en doe er het zout en de peper bij. | Hussel alles goed door elkaar. | Doe de pico de gallo in een lucht dichte pot en zet het voor minimaal een half uur in de koelkast. | |