200 gram aardappel (kruimig) | |
350 gram tagliatelle | |
1 rode ui | |
1 paprika | |
20 gram boter | |
olijfolie | |
5 blaadjes salie | |
200 gram spinazie | |
250 gram mozzarella | |
40 gram parmezaan (geraspt) | |
70 gram paneermeel | |
1 tlp knoflookpoeder | |
1 tlp uienpoeder |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Ovenschotel
Volg je Babies Kitchen op Instagram dan heb je dit recept vorige week live mee kunnen volgen in de Insta stories. Ik besloot namelijk eens wat nieuws te proberen en het koken van dit gerecht pizzoccheri terwijl ik het aan het koken was te delen. Wil je het terug zien? Kijk dan even in de highlights van mijn Instagram profiel.
Ik heb dit pasta recept wat ik ooit uit een tijdschrift het gescheurd. Welk tijdschrift? Geen idee! Het is een pasta ovenschotel gemaakt met 3 kazen en met pizzoccheri pasta. Ik besloot natuurlijk het allemaal net even anders te doen dan het recept: andere pasta, andere kazen en andere groenten. Net allemaal wat makkelijker en kidsproof! Logan vond het in elk geval erg lekker en ik? Er moest wat meer kaas worden toegevoegd. Dus precies dat heb ik gedaan in dit recept. Enjoy!
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 200 graden. | Vet een ovenschaal in met olijfolie. |
2
Done
|
Schil de aardappels en snij in kleine blokjes (2 cm). | Kook de aardappels in water voor 15 minuten. | Giet de aardappels af. Breng water aan de kook voor de pasta. | Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. | Giet de pasta af. |
3
Done
|
Schil de ui en snipper deze in kleine stukjes. | Was de paprika. Verwijder de steel en de zaadlijst. Snij de paprika in kleine stukjes. | Snij de mozzarella in blokjes. | |
4
Done
|
Verhit de boter en 1 etlp olijfolie met de salie in een diepe koekenpan. | Voeg de ui toe en laat deze fruiten (7 minuten). | Bak de paprika 5 minuten mee. | Voeg de aardappel en spinazie toe en laat de spinazie slinken. | Roer de pasta, mozzarella en 2/3 van de parmezaan door de spinazie. | Als de kazen gesmolten zijn, haal de pan het van het vuur en schenk in de ovenschaal. |
5
Done
|
In een kom meng de paneermeel, knoflook- en uienpoeder. | Strooi het mengsel over de pasta. | Verdeel de overige parmezaan over de pasta. | Zet de pasta in de voor verwarmde oven voor 15 minuten. Draai de laatste 5 minuten de oven op grill stand. De pasta is klaar als de kaas goudbruin en een beetje knapperig is. |