4 brood (wit) | |
1 ei | |
2 etlp pompoenpuree | |
1 tlp vanillearoma | |
1 tlp pompoenkruiden | |
100 ml melk | |
1 etlp kokosolie of boter | |
(*optioneel) kaneel, ahorn siroop, poedersuiker |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Dreumes +
Als ik aan wentelteefjes denk, denk ik meteen ook aan mijn jeugd. Woensdagmiddag waren we altijd thuis en soms verwende onze moeder ons met lekkere wentelteefjes. Tegenwoordig maak ik wentelteefjes alleen als ik oud wit brood in huis heb en probeer af en toe eens wat nieuwe variaties in mijn oude vertrouwde recept te gooien. Zoals bij deze pompoen wentelteefjes met de smaken van het najaar.
Vanwege de pompoenpuree en kruiden zit er al heel veel smaak aan de wentelteefjes zelf en zou je ze zo kunnen serveren. Wil je ze zoeter of toch nog wat toevoegen dat kan. Denk dan aan kaneelpoeder, ahorn siroop (maple syrup) of poedersuiker.
1
Done
|
Klop het ei los met de pompoenpuree, melk, pompoenkruiden en vanillearoma in een kom. |
2
Done
|
Snijd de gewenste figuurtjes uit het brood of haal alleen de korstjes van de sneetjes brood. Dompel het brood in het eimengsel. |
3
Done
|
Verwarm wat olie of boter in een koekenpan en leg de sneetjesbrood erin. Bak het brood rondom bruin in 4 minuten. Leg de wentelteefjes op een bord en garneer met wat ahorn siroop, kaneel of poedersuiker. |