Smashburger uit Chef het zelf – Burgers

0 0
Smashburger uit Chef het zelf – Burgers

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

2 romatomaten
1 flinke hand slabladeren
400 gram (extra) mager rundergehakt
1 theelepel tex-mex kruiden
2 eetlepels plantaardige olie
2 rode uien (in dunne ringen)
4 plakjes comté (vergelijkbare kaas met gruyere)
4 eetlepels ketchup
4 theelepels mayonaise
4 hamburgerbroodjes
augurkenplakjes
zout
versgemalen peper

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Cuisine:

    Directions

    Smashburger

    *Helaas is het mij nog niet gelukt om de foto van mijn burger online te zetten i.v.m. vakantie, deze volgt snel! 

    De afgelopen twee jaar heeft de smashburger echt zijn intrede overal gemaakt en tot mijn grote verbazing, had ik er nog nooit een gegeten. Of althans ik kan het mij niet herinneren. Bij het ontvangen van het nieuwe kookboek Chef het zelf: Burgers, kreeg ik een lijst met burger recepten die ik mocht delen bij mijn recensie en een daarvan was: De Smashburger!

    Nou is het originele recept niet vegetarisch/plantaardig, maar de burger zelf is gemaakt met alleen mager rundergehakt. Wat dus prima kan worden vervangen door plantaardig gehakt. Dat besloot ik als semi-vegetariër te gebruiken. De burger was sappig en ontzettend smaakvol en natuurlijk kun je er nog allemaal toppings op doen naar wens. Ik vind het bijvoorbeeld ook lekker om mijn broodje nog even op de grill te leggen. Hieronder heb ik echter het originele recept staan uit het nieuwe kookboek ‘Chef het zelf – Burgers‘ wat overigens vol staat met heerlijke burgers. Van rundvlees en gevogelte tot vega en vis. Een burger voor ieders smaak, perfect om deze zomer open te slaan.

    Chef het zelf Burgers Smashburger - Kidshoekje.nl


    Deze post bevat ontvangen producten van Becht

    Deze blog bevat affiliate links. Ik krijg een klein bedrag als je via deze link/code iets koopt, hier zitten verder geen extra kosten voor jouw aan verbonden. Klik hier voor meer info

    Steps

    1
    Done

    Toppings

    Verwijder de kroontjes van de tomaten. | Snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in. | Breng een kleine pan water aan de kook. | Dompel de tomaten 1 minuut onder in kokend water. | Pel de tomaten en snijd in dunne plakjes. | Was de slabladeren en laat ze goed uitlekken.

    2
    Done

    Burger

    In een kom meng het gehakt met wat zout, peper en de texmex kruiden. | Vorm met je handen 4 burgers van het gehaktmengsel. |

    3
    Done

    Verwarm de olie in een grill- of koekenpan. | Leg de burgers in de pan en smash ze met de achterkant van een bakspaan tot de burgers een dikte hebben van minder dan 1 CM. | Bedenk de burgers met de uien en bak dit 2-3 minuten aan één kant mooi bruin en gaar. | Draai de burgers met de uien om en plet ze opnieuw om de uien goed in het vlees te krijgen. | Leg er een plakje kaas op en bak nog 2-3 minuten. |

    4
    Done

    Verdeel de ketchup en mayonaise over de onderste helft van het broodje. | Beleg het broodje achtereenvolgend met: burger, tomaat, augurk en sla. | Sluit af met de bovenste helft van het broodje. | Serveer direct.

    wendy panse-moedt

    Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

    Garnalen met Zoete Fruit Quinoa - Kidshoekje.nl
    previous
    Garnalen met Zoete Fruit Quinoa
    Portobello Fajitas - Kidshoekje.nl
    next
    Portobello Fajitas

    Add Your Comment