Snickerdoodle Cobbler

0 0
Snickerdoodle Cobbler

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

80 gram ongezouten boter
180 ml melk (plantaardig)
2 theelepels vanille extract
250 gram suiker
270 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
1/2 theelepel zout
2 theelepels kaneel
50 gram lichte basterd suiker
Topping
20 gram suiker
1/2 theelepel kaneel

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Snickerdoodle Cobbler

In het najaar (september/oktober) bak ik graag met twee ingrediënten: Pumpkin Spice en Kaneel! Vandaag heb ik een recept voor jullie met dat laatste ingrediënt namelijk een Snickerdoodle Cobbler.

Heb jij wel eens gehoord van een snickerdoodle of een cobbler? Als je gek bent op de warme geur van kaneel en de zoete smaak van kaneelbroodjes, dan moet je dit recept absoluut eens proberen! Een snickerdoodle cobbler is een heerlijk, warm dessert dat perfect is voor de herfst- en wintermaanden. Het combineert het beste van twee werelden: de kruidige, suikerachtige smaak van snickerdoodles en de makkelijke receptuur van een cobbler.

Maar wat zijn snickerdoodles en cobblers eigenlijk?

Een Snickerdoodle is een Amerikaans koekje die bedekt is met een mengsel van suiker en kaneel. Ze zijn zacht van textuur en hebben een lekkere kruidig kaneel smaak.

Cobblers maak ik over het algemeen altijd met fruit. Het is een eenvoudig dessert dat bestaat uit een laag fruit bedekt met een deeg. Het wordt meestal gebakken in een oven tot het deeg goudbruin en knapperig is en het fruit zacht en bubbelend.

Nieuwsgierig? Waar wacht je nog op? Verwarm de oven voor en bereid je voor op een bakavontuur met het hele gezin! Dit snickerdoodle cobbler recept gaat je versteld doen staan.

Veelgestelde Vragen (FAQ)

Kan ik dit recept ook maken zonder oven?
Nee, voor een cobbler is een oven essentieel om het deeg goudbruin en knapperig te krijgen. Mogelijk is het maken van een cobbler in de Air Fryer een optie, maar dit heb ik zelf tot heden nog niet geprobeerd (maar komt nu wel op mijn lijst!).

Hoe lang kan ik de cobbler bewaren?
Een cobbler is het lekkerst vers uit de oven. Als je restjes over hebt, kun je deze afgedekt in de koelkast bewaren. Warm de cobbler voor het serveren even op in de oven of magnetron.

Wat voor soort pan heb ik nodig om deze cobbler te bakken?
Een ovenvaste schaal of een bakvorm is geschikt. Zorg ervoor dat de pan groot genoeg is om het beslag te bevatten.

Kan ik dit recept ook vegan maken?
Ja, door de boter te vervangen door vegan boter en de melk door plantaardige melk kun je dit recept vegan maken. Zorg er ook voor dat je vegan-vriendelijke bakpoeder en baking soda gebruikt.

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 180 gaden. | Smelt de boter. | Schenk de gesmolten boter in een ovenschaal (25 x 35 cm) of cake blik. |

2
Done

In een kom meng de melk, vanille en suiker door elkaar. | Zeef de bloem, boter, zout en 2 theelepels kaneel erbij en mix tot een glad beslag. | Schenk het beslag in de ovenschaal. | Strooi de lichte basterd suiker over het beslag. | Schenk voorzichtig een dunne laag warm water (ongeveer 200 ml) over het beslag. |

3
Done

Zet de ovenschaal in de oven en bak de cobbler voor 30-35 minuten tot goudbruin en grotendeels gaar. Het midden van de cobbler mag nog wat zacht zijn, maar niet vloeibaar.

4
Done

In een kom meng voor de topping de suiker en het kaneel. | Verstrooi de kaneelsuiker over de hete cobbler. | Laat de cobbler iets afkoelen voor je het serveert.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Loaded Nachos met Plantaardig Gehakt - Kidshoekje.nl
previous
Loaded Nacho’s met vega gehakt

Add Your Comment