Directions
Sriracha Kipnuggets met Avocado Munt Dip
Bij ons thuis zijn wij dol op macaroni en cheese, maar ik ben echt al jaren op zoek naar een goed recept om dit ook zelf te maken. Helaas is vandaag nog niet die dag. Als we macaroni en kaas uit een doosje eten (wat we ook lekker vinden), maken we er altijd kipnuggets bij. Vroeger waren dit de echte, tegenwoordig een van de plantaardige varianten. Op mijn oude blog Recepthoekje had ik echter nog het recept voor sriracha kipnuggets staan. Een pittige nugget, waarbij ik een avocado munt dip maakte.
Sriracha is natuurlijk een pittige Aziatische saus. Mijn man en ik vinden het lekker, de kinderen iets minder. Toch probeert Logan (8 jaar) ook steeds meer pittig eten, omdat hij bang is anders iets lekkers te missen, volgens mij.
Deze sriracha kipnuggets hebben wel een lekkere pit, niet te veel, maar met de heerlijk romige avocado munt dipsaus wordt alles goed in balans gebracht.
Vraag & Antwoord
Kan ik de avocado munt dip van tevoren maken?
Ja, je kunt de avocado munt dip van tevoren maken. Bewaar hem in een luchtdichte container in de koelkast. Om verkleuring te voorkomen, kun je de pit van de avocado in de dip leggen en er wat plasticfolie direct op de dip plaatsen.
Kan ik de panko vervangen door een andere soort broodkruimels?
Ja, als je geen panko hebt, kun je gewone broodkruimels of paneermeel gebruiken. Panko geeft een lichtere en knapperigere textuur, maar gewone broodkruimels werken ook prima.
Hoe lang blijft de avocado munt dip goed in de koelkast?
De avocado munt dip blijft ongeveer 2 dagen goed in de koelkast. Zorg ervoor dat je hem in een luchtdichte container bewaart en vlak voor gebruik goed roert.
Zijn de sriracha kipnuggets geschikt voor kinderen?
De sriracha kipnuggets hebben een pittige smaak. Als je kinderen hebt die niet van pittig eten houden, kun je de hoeveelheid sriracha verminderen of weglaten. Je kunt de kruiden aanpassen naar smaak om het minder pittig te maken.
Steps
1
Done
|
VoorbereidingNeem 2 borden: |
2
Done
|
Siracha KipMaak de kip schoon en snijd in reepjes. | Dip de kip eerst in het ei-mengels. Laat goed uitdruppelen en dip vervolgens in de panko. Zorg ervoor dat de kip geheel bedekt is. | |
3
Done
|
Kip BakkenSmelt de boter in een koekenpan op het fornuis. | Doe de kip in de pan en bak gaar en rondom goudbruin in 8-10 minuten. | |
4
Done
|
Avocado Munt DipWas de munt en maak het iets droog. | Pel de knoflook. | Verwijder de schil en pit van de avocado. | Doe de avocado, munt, yoghurt, knoflookteen, komijn, sap van de limoen en 1/4 theelepel zout en peper in een blender en pureer glad. (Je kunt dit ook met een staafmixer doen). |
5
Done
|
Serveer de siracha kipnuggets met de avocado munt dit! |