Ninja Creami Yoghurt Appeltaart IJS

0 0
Ninja Creami Yoghurt Appeltaart IJS

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

200 ml Griekse Yoghurt (evt plantaardig)
200 gram Appelmoes
1 1/2 theelepel Kaneel
100 ml Slagroom (ongeklopt, evt plantaardig)
3 + 2 extra Bastogne koeken
Slagroom

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Ninja Creami Yoghurt Appeltaart IJS

Het ijsseizoen is van start en op TikTok vliegen de Ninja Creami-filmpjes me om de oren. Tijd om zelf ook weer dit virale apparaat erbij te pakken en nieuwe smaken uit te proberen. Op TikTok zag ik het idee voor yoghurt-appeltaartijs voorbij komen. In eerste instantie dacht ik: dat kan niet lekker zijn. Maar de combinatie appelmoes en yoghurt bleef in mijn hoofd spoken. Tijd dus om het gewoon te gaan maken.

Gelukkig zijn de drie ingrediënten voor dit Ninja Creami-ijsrecept, drie die ik altijd in huis heb:

  • Griekse yoghurt: Ik gebruik een plantaardige variant.
  • Appelmoes: Zelf hebben wij altijd van die kleine cupjes in huis voor de kinderen en daar gebruikte ik er twee van.
  • Kaneel: Origineel deed ik iets minder dan 1 theelepel door het ijs heen, maar na het spinnen weet ik zeker dat dit meer had moeten zijn. Daarom heb ik hieronder 1 1/2 theelepel staan. Door het vriezen valt de smaak wat weg.
  • Slagroom: Voeg ik pas toe nadat het in de vriezer heeft gezeten. Ik gebruik ongeklopte plantaardige slagroom van Alpro.
  • Bastognekoek: Of speculaas is ook een goede optie om door het ijs als extra te doen, voor die lekkere appeltaartkoekcrunch.

Toen was het tijd om te spinnen in de Ninja Creami en te proeven!

Vraag & Antwoord

Wat is de Ninja Creami en waar kan ik het kopen?
De Ninja Creami is een keukenapparaat waarmee je thuis eenvoudig ijs mee kan maken, zonder dat het uren hoeft te draaien. Je maakt je beslag als waren voor het ijs, doet het 24 uur in de vriezer en in 5 minuten maakt de Ninja Creami er vervolgens ijs van.

De Ninja Creami is verkrijgbaar bij verschillende winkels o.a. Bol.com. Er zijn inmiddels diverse varianten, ik zelf heb de Ninja Creami 7-in-1 IJsmachine, maar er is inmiddels ook de Ninja Creami Deluxe – 10-in-1 IJsmachine.

Kan ik gewone yoghurt gebruiken in plaats van Griekse yoghurt?
Ja, je kunt gewone yoghurt gebruiken, maar Griekse yoghurt geeft een romigere textuur aan het ijs. Een plantaardige variant kan ook gebruikt worden als je de voorkeur geeft aan een zuivelvrij alternatief, dit heb ik zelf ook gedaan.

Hoeveel appelmoes heb ik nodig als ik geen cupjes gebruik?
Als je geen kleine cupjes appelmoes hebt, gebruik dan ongeveer 200 gram appelmoes, wat overeenkomt met de inhoud van twee cupjes.

Kan ik het recept aanpassen als ik geen kaneel lekker vind?
Ja, je kunt de kaneel weglaten of vervangen door een andere specerij zoals speculaaskruiden of pumpkin spice. Het geeft uiteraard wel een andere smaak aan het ijs.

Kan ik andere koekjes gebruiken in plaats van Bastognekoek of speculaas?
Ja, je kunt elk soort koekjes gebruiken dat je lekker vindt. Digestive biscuits, gemberkoekjes, of zelfs chocolate chip cookies kunnen een heerlijke variatie geven aan je ijs.

 


Deze blog bevat affiliate links. Ik krijg een klein bedrag als je via deze link/code iets koopt, hier zitten verder geen extra kosten voor jouw aan verbonden. Klik hier voor meer info

Steps

1
Done

Neem een bakje voor de Ninja Creami en schep deze voor de helft vol met Griekse Yoghurt (ongeveer 200 ml). | Schep de appelmoes erbij en de kaneel. | Roer alles heel goed door en proef eventueel of je nog meer kaneel wilt toevoegen. | Zet de Ninja Creami bak voor minimaal 24 uur in de diepvries.

2
Done

Haal de bak ijs uit de vriezer en laat het 5 minuten staan. | Doe een scheutje slagroom in de bak en zet hem in de Ninja Creami IJsmachine aan op Light Ice Cream. | Doe eventueel 1x een re-spin met nog een scheut slagroom. |

3
Done

Verkruimel 2-3 koekjes. | Maak een gat in het midden van de bak met ijs en doe hier de koekjes in. | Zet de bak ijs nog eens in de Ninja Creami en druk op + Extra's. | Serveer het ijs direct met extra koekkruimels (van de overige 2 koekjes) en slagroom.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Sriracha Kipnuggets met Avocado Munt Dip - Kidshoekje.nl
previous
Sriracha Kipnuggets met Avocado Munt Dip
Sate Bowl - Kidshoekje.nl
next
Saté Bowl

Add Your Comment