6 stuks stroopwafels | |
1 pak appeltaartmix | |
175 gram boter (ongezout) | |
6 appels | |
1 ei | |
30 gram suiker | |
30 gram rozijnen | |
1 tlp koekkruiden | |
1 tlp kaneel |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Samen bakken en smikkelen
Als je mij vijf jaar geleden had verteld dat ik allerlei soorten appeltaarten aan het bakken was. Had ik je niet geloofd. Voordat ik zwanger was van Logan moest ik namelijk niets van appeltaart hebben. Tot ik dus tijdens mijn zwangerschap heel erg zin kreeg in zelf gebakken appeltaart en nee niet alle appeltaarten voldeden. Gewoon de klassieker die thuis gebakken was met zo’n lekkere koekrand. Inmiddels vind ik dus appeltaart wel nog lekker en bak ik het geregeld met Logan. Ik probeer dan ook wel eens wat nieuws zoals een stroopwafel appeltaart, dat klikt niet alleen lekker het is ook super lekker.
Je bent van mij gewent zonder pakjes of zakjes te koken en bakken. Vooral als het om bakken gaat ben ik hier vooral van. Het laat immers mijn kinderen ook goed zien wat erin iets zit. Plus je hebt de hoeveelheid suiker en zout zelf in de hand. Een van de weinige recepten waar ik gewoon een pakje uit de winkel voor gebruik is dus appeltaart. De bodem zal namelijk niet veel anders zijn, alleen de vulling. Wel heb ik voor 2020 op de planning om dit toch een keer te doen en uiteraard met jullie te delen.
To be continued met de appeltaart recepten.
Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. | Vet een springvorm (20-24 cm) in met boter of bakspray. | Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. |
2
Done
|
Wel de rozijnen in lauw water in een kom voor minimaal 5 minuten. | Giet het water af en dep de rozijnen iets droog. | In een kom meng het ei los. |
3
Done
|
In een kom mix de boterzacht. | Voeg 2/3 van het ei toe aan de boter. | Voeg de appeltaartmix toe en mix tot een deeg. [Geeft de doos van jouw appeltaartmix iets anders aan volg dit dan]. | Bekleed de bodem en de randen van de springvorm met 2/3 van de deeg. |
4
Done
|
Schil de appels en snij in kleine blokjes. | Verkruimel de stroopwafels. | Meng de appels, suiker, speculaaskruiden, rozijnen en 2/3 van de stroopwafels. | Doe de vulling in de taart. | Doe de rest van de stroopwafelkruimels over de vulling. |
5
Done
|
Doe wat bloem op een schoon aanrechtblad.| Rol het overige deeg uit en snij hier repen uit. | Leg de deegrepen kruislings op de taart. | Besmeer het deeg met het overige ei-mengsel in. | Zet de appeltaart in de oven voor 60 minuten. Als het deeg gaar en goudbruin is. | Kleurt de bovenkant te snel doe hier dan wat aluminiumfolie op. | Laat de appel-perentaart compleet afkoelen. |