Directions
Teriyaki Noedels
Een van mijn favoriete recepten, die ik regelmatig maak zijn mijn makkelijke sesam knoflook noedels. Als ik iets heel vaak maak, ben ik tegelijkertijd altijd op zoek naar andere varianten. Teriyakisaus is altijd een van mijn favoriete sauzen geweest als het om roerbakken gaat, dus waarom niet toevoegen aan noedels? Ik besloot daarom teriyaki noedels te maken met een gebakken ei erbij.
Noedels zie ik over het algemeen als een makkelijke en snelle maaltijd. Iets wat binnen 30 minuten klaar is, en deze teriyaki noedels heb je zeker in 20-30 minuten op tafel. De noedels bevatten groenten en als je er een gebakken ei zoals wij bij serveert, heb je direct een hele maaltijd. Perfect voor een drukke doordeweekse dag.
Jouw Vraag & Antwoord
Welke noedels zijn het beste voor dit recept?
Voor dit recept kun je verschillende soorten noedels gebruiken, zoals udon, soba, of rijstnoedels. Kies de noedels die je het lekkerst vindt of die je makkelijk kunt vinden. Zelf gebruik ik altijd eiernoedels.
Hoe maak ik zelf teriyakisaus?
In het recept hieronder vind je het recept voor teriyakisaus. Je kunt er ook voor kiezen deze kant-en-klaar in de supermarkt te kopen.
Kan ik dit gerecht van tevoren bereiden en opwarmen?
De teriyaki noedels kun je zeker van tevoren bereiden en in de koelkast bewaren. Bak het spiegelei vers, net voordat je het gerecht serveert. Verwarm de noedels en groenten opnieuw in een pan of magnetron voordat je het ei toevoegt.
Zijn er alternatieven voor een spiegelei?
Ja, je kunt het spiegelei vervangen door roerei, omeletten of zelfs een veganistische ei vervanger.
Steps
1
Done
|
Breng een pan met een ruime hoeveelheid water aan de kook en voeg het bouillonblokje toe. | Als het bouillonblokje is opgelost voeg de noedels toe en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking. | Giet de noedels af. | |
2
Done
|
Was en snijd de kool fijn. | Pel en snipper de knoflook. | Verwijder de schil van de gember en rasp deze. | |
3
Done
|
Doe 1 eetlepel olie in een wok of hapjespan. | Voeg de knoflook en gember toe en bak deze 1 minuut mee. | Voeg de kool en wortel toe en bak deze 10 minuten in de pan tot de groente zacht wordt. | |
4
Done
|
In een kom beng de sojasaus, bruine suiker en mosterd met elkaar. | Roer goed door en schenk bij de groenten samen met de noedels. | Roer alles goed door en laat op een laag vuur staan. | |
5
Done
|
Smelt een klontje boter in een grote koekenpan. | Laat het ei in de pan glijden.| Zet het vuur iets lager. | Laat het ei ongeveer 4-5 minuten staan tot het eiwit is gestolt. | |
6
Done
|
Serveer de teriyaki noedels over de borden en serveer bij elk bord een spiegel ei. |