Teriyaki Noedels

0 0
Teriyaki Noedels

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

300 gram Noedels
1 Groente Bouillonblokje
300 gram groene kool (fijn gesneden)
2 wortel (fijn gesneden)
150 ml sojasaus
2 eetlepels bruine suiker
1/2 theelepel mosterd
1 knoflookteen
1 eetlepel Olijfolie
4 Eieren
klontje boter

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Cuisine:

    Directions

    Teriyaki Noedels

    Een van mijn favoriete recepten, die ik regelmatig maak zijn mijn makkelijke sesam knoflook noedels. Als ik iets heel vaak maak, ben ik tegelijkertijd altijd op zoek naar andere varianten. Teriyakisaus is altijd een van mijn favoriete sauzen geweest als het om roerbakken gaat, dus waarom niet toevoegen aan noedels? Ik besloot daarom teriyaki noedels te maken met een gebakken ei erbij.

    Noedels zie ik over het algemeen als een makkelijke en snelle maaltijd. Iets wat binnen 30 minuten klaar is, en deze teriyaki noedels heb je zeker in 20-30 minuten op tafel. De noedels bevatten groenten en als je er een gebakken ei zoals wij bij serveert, heb je direct een hele maaltijd. Perfect voor een drukke doordeweekse dag.

     

    Jouw Vraag & Antwoord

    Welke noedels zijn het beste voor dit recept?
    Voor dit recept kun je verschillende soorten noedels gebruiken, zoals udon, soba, of rijstnoedels. Kies de noedels die je het lekkerst vindt of die je makkelijk kunt vinden. Zelf gebruik ik altijd eiernoedels.

    Hoe maak ik zelf teriyakisaus?
    In het recept hieronder vind je het recept voor teriyakisaus. Je kunt er ook voor kiezen deze kant-en-klaar in de supermarkt te kopen.

    Kan ik dit gerecht van tevoren bereiden en opwarmen?

    De teriyaki noedels kun je zeker van tevoren bereiden en in de koelkast bewaren. Bak het spiegelei vers, net voordat je het gerecht serveert. Verwarm de noedels en groenten opnieuw in een pan of magnetron voordat je het ei toevoegt.

    Zijn er alternatieven voor een spiegelei?
    Ja, je kunt het spiegelei vervangen door roerei, omeletten of zelfs een veganistische ei vervanger.

    Steps

    1
    Done

    Breng een pan met een ruime hoeveelheid water aan de kook en voeg het bouillonblokje toe. | Als het bouillonblokje is opgelost voeg de noedels toe en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking. | Giet de noedels af. |

    2
    Done

    Was en snijd de kool fijn. | Pel en snipper de knoflook. | Verwijder de schil van de gember en rasp deze. |

    3
    Done

    Doe 1 eetlepel olie in een wok of hapjespan. | Voeg de knoflook en gember toe en bak deze 1 minuut mee. | Voeg de kool en wortel toe en bak deze 10 minuten in de pan tot de groente zacht wordt. |

    4
    Done

    In een kom beng de sojasaus, bruine suiker en mosterd met elkaar. | Roer goed door en schenk bij de groenten samen met de noedels. | Roer alles goed door en laat op een laag vuur staan. |

    5
    Done

    Smelt een klontje boter in een grote koekenpan. | Laat het ei in de pan glijden.| Zet het vuur iets lager. | Laat het ei ongeveer 4-5 minuten staan tot het eiwit is gestolt. |

    6
    Done

    Serveer de teriyaki noedels over de borden en serveer bij elk bord een spiegel ei.

    wendy panse-moedt

    Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

    Everything Burger - Kidshoekje.nl
    previous
    Everything Burger
    Noedels Bowl met Kippengehakt - Kidshoekje.nl
    next
    Noedel bowl met kippengehakt

    Add Your Comment