Bodem |
|
75 gram (kokos)olie | |
200 gram Verkade Nizza koekjes (of andere vegan koekjes) | |
15 gram suiker | |
Cheesecake |
|
150 gram ongebrande cashewnoten | |
300 ml plantaardige yoghurt (bv soja) | |
1 eetlepel citroensap | |
100 gram aardbeien (diepvries) | |
1 eetlepel maïzena | |
5 eetlepels + 1 eetlepel suiker | |
4 eetlepels aardbeien confiture | |
In huis |
|
springvorm (16-18 cm) | |
bakpapier |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Op zoek naar een lekkere lactose vrije taart? Maak eens deze vegan aardbeien cheesecake. Als echte cheesecake lover kan ik zeggen dat dit Vegan recept zeker bij de echte cheesecake in de buurt komt!
Voor mijn man zijn verjaardag besloot ik, dat ik weer eens een cheesecake wou maken. De Vegan New York Cheesecake, die ik eerder maakte was zo goed bevallen en makkelijk te maken dat ik besloot deze week te maken. Terwijl ik het aan het maken was bedacht ik mij dat we nog verse aardbeien hadden, die ik er wel doorheen wou doen en om het extra mooi te maken gebruikte ik aardbeien confituren voor een marmer effect. De taart was een succes en qua structuur zelfs nog beter gelukt dan de eerste keer.
Willen je kinderen helpen bij het maken van de Cheesecake. Laat hen dan lekker de keukenmachine aanzetten en alles toevoegen. Ook bij het stuk slaan van de koekjes kunnen ze lekker hun agressie kwijt. Het mooiste van deze vegan taart is dat beslag aflikken zonder probleem kan, want er zit geen rauwe eieren in!
1
Done
|
VoorbereidingVerwarm de oven voor op 180 graden. | Vet een springvorm in met olie of bakspray. | Week de cashewnoten minimaal 15 minuten in een kom met gekookt water. |
2
Done
|
AardbeienDoe de diepvries aardbeien met een scheutje water en één eetlepel suiker in een steelpan. | Breng dit langzaam aan de kook en laat dit 10 minuten staan tot de aardbeien volledig zijn ontdooiend en zacht zijn. Blijf roeren in de pan. Voeg indien nodig wat extra water toe. | Haal de aardbeien van het fornuis. | Giet eventueel water af. | Pureer de aardbeien. | Laat afkoelen. |
3
Done
|
BodemVermaal de koekjes helemaal. Gebruik een keukenmachine of sla ze stuk in een theedoek met een deegroller. | Doe de koekkruimels met de gesmolten kokosolie en suiker in een kom. Roer alles goed door elkaar. | Schenk de koekkruimels in de taartvorm en maak met de bolle kant van een lepel de bodem gelijk verdeeld over de hele vorm. | Zet de taartbodem in de koelkast tot je hem nodig hebt. |
4
Done
|
VullingPureer de geweken cashewnoten helemaal fijn tot puree/pasta. Gebruik een keukenmachine en of staafmixer. | Voeg de yoghurt, 1 eetlepel citroensap, maïzena, suiker en aardbeien puree toe. | Mix alles tot een glad beslag. | |
5
Done
|
Doe de confituur in een magnetron bestendige kom. | Verwarm de confituur 30 seconde en roer even goed door. | Doe De confituur over de taart heen en gebruik een prikker of mes om een marmer effect op de taart te creëren. |
6
Done
|
Schenk het beslag op de koekboden in de taartvorm. | Zet de taart op een bakplaat in de oven voor 40 minuten. | Haal de taart uit de oven en laat deze 10 minuten afkoelen. Zet de taart vervolgens minimaal 2 uur in de koelkast. |