Directions
Tarte Tatin met Wortel van Rukmini Iyer
Weet jij al wat voor voorgerecht je tijdens de kerst gaat maken? Ik heb misschien wel een fijn idee voor je uit het nieuwe kookboek van Rukmini Iyer De Feestelijke Bakplaat. In dit kookboek staat namelijk het recept voor Tarte Tatin met wortel.
Je kunt dit gerecht maken op een grote bakplaat als bijgerecht bij het kerstdiner. Zelf maakte ik het in het klein, zodat iedereen zijn eigen Tarte Tatin met wortel krijgt als voorgerecht. Je kunt het zelfs nog kleiner maken en serveren als borrelhapjes. De mogelijkheden zijn eindeloos.
Wat dit recept zo fijn maakt, is dat het niet alleen vegetarisch en superlekker is, maar vooral ook heel makkelijk en snel te maken. Binnen 10 minuten heb je alles voorbereid. Vind je zelfs die 10 minuten al een stressmoment op de dag van het kerstdiner? Dan kun je het gerecht prima een dag van tevoren maken en hoef je op de dag zelf alleen nog de oven zijn werk te laten doen.
Ben je dus nog op zoek naar een borrelhapje, voorgerecht of bijgerecht voor de feestdagen? Dan is dit een heerlijk en stressvrij recept om absoluut te proberen.
En wil je nog meer makkelijke en feestelijke no-nonsense recepten ontdekken? Neem dan zeker een kijkje in het nieuwe kookboek van Rukmini Iyer De Feestelijke Bakplaat.
TIP! Let de laatste 10 minuten goed op je bladerdeeg, die van mij had ik namelijk iets te lang in de oven gedaan.

Veelgestelde Vragen
Kan ik de Tarte Tatin met wortel een dag van tevoren maken?
Ja, dat kan heel goed. Je kunt de Tarte Tatin met wortel volledig voorbereiden en afgedekt in de koelkast bewaren. Op de dag zelf hoef je het gerecht alleen nog in de oven te zetten. Ideaal als je de kerstdag zo relaxed mogelijk wilt houden.
Is dit recept geschikt als vegetarisch kerstgerecht?
Zeker. Dit recept is volledig vegetarisch en daardoor perfect geschikt als vegetarisch voorgerecht, bijgerecht of borrelhapje tijdens het kerstdiner.
Kan ik dit recept ook maken als borrelhapje?
Ja, dat werkt verrassend goed. Door de Tarte Tatin met wortel kleiner te snijden of in mini-vormpjes te maken, heb je een feestelijk en origineel borrelhapje voor de feestdagen.
Welke wortels kan ik het beste gebruiken voor dit recept?
Je kunt gewone winterwortels gebruiken, maar ook bospeen werkt heel goed. Snijd de wortels in gelijke stukken, zodat ze gelijkmatig garen en mooi karamelliseren in de oven. Zelf heb ik snack wortels gebruikt omdat ik geen feestelijke gekleurde wortels kon vinden en deze werkte perfect voor een voorgerecht portie.
Is dit recept geschikt voor kinderen?
Ja, dit recept is heel geschikt voor kinderen. De zoete smaak van de wortel en het knapperige deeg vallen vaak goed in de smaak, ook bij kieskeurige eters. Zijn ze niet dol op de smaak van brie? Ga dan voor een andere smeltkaas.
Hoe kan ik de Tarte Tatin met wortel het beste bewaren?
Restjes kun je afgedekt tot twee dagen in de koelkast bewaren. Verwarm ze kort in de oven zodat het deeg weer lekker knapperig wordt. Invriezen is mogelijk, maar vers uit de oven is dit gerecht het allerlekkerst.
Deze post bevat ontvangen producten van Becht
Deze blog bevat affiliate links. Ik krijg een klein bedrag als je via deze link/code iets koopt, hier zitten verder geen extra kosten voor jouw aan verbonden. Klik hier voor meer info
Steps
|
1
Done
|
Verwarm de oven voor tot 200 graden (elektrisch) of 180 (hete lucht) |
|
2
Done
|
Leg het bladerdeeg op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrijk het beladerdeeg met de mosterd, laat hierbij rondom een rand van 2,5 CM vrij. Snijd de brie in dunne plakjes. Leg de plakjes brie op de mosterd. |
|
3
Done
|
Was en rasp de wortels en halveer ze. Schep de gehalveerde wortels om met de olijfolie en wat zeezout. Leg de wortels op de kaas. Strooi wat tijd en peper over de wortels. Zet de bakplaat in de oven voor 25-30 minuten. |




