Vegetarische Butter ‘Chicken’

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Bloemkool
1 Bloemkool
2 Eieren
100 gram Panko (Japanse Broodkruim)
1 theelepel paprika poeder
1 theelepel garam masala
Curry
1 eetlepel olie
1 eetlepel boter
3 tenen knoflook
3 cm gember
2 eetlepel tomatenpuree
1/2 theelepel kurkuma
2 1/2 theelepel garam masala
1/2 theelepel zout
1 theelepel paprika poeder
1/4 theelepel kaneel
250 ml tomaten pasata
1 bouillonblokje (groente)
500 ml water (kokend)
250 ml kookroom (plantaardig)
200 gram kikkererwten (blik)
Erbij
100 ml yoghurt
300 gram Rijst
4 Naan

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Cuisine:

    Directions

    Vegetarische Butter ‘Chicken’

    Ben je op zoek naar een vegetarische variant van jouw favoriete Indiase gerecht? Probeer deze smakelijke vegetarische butter ‘chicken’ met bloemkool!

    Al meer dan een jaar eten wij thuis voornamelijk vegetarisch, of beter gezegd semi-vegetarisch. Hoewel we af en toe vis eten (pescotarisch) en de kinderen soms nog vlees krijgen, hebben we voor het avondeten vrijwel nooit vlees op tafel. Mis ik vlees? Niet per se, al zijn er wel enkele gerechten die ik soms mis. Voor die momenten probeer ik dan een lekker vegetarisch alternatief te vinden. Het smaakt misschien niet precies hetzelfde, maar als het die craving vervult, dan is het voor mij perfect!

    Een van mijn favoriete comfort food gerechten is het Indiase Butter Chicken. Vroeger maakten we dit vaak (recept is te vinden op Recepthoekje.nl) en nu had ik er plotseling weer zin in. Misschien toch eens proberen met vegetarische kip? Helaas heb ik nog geen vegetarische kipstukjes gevonden waarvan ik écht enthousiast werd. Daarom ging ik op zoek naar een alternatief en kwam ik uit bij… bloemkool!

    Bloemkool is een ideaal alternatief voor kip en ik heb het al meerdere keren als vervanger gebruikt. En wat blijkt? Bloemkool werkt ook geweldig met de butter chicken saus! Dit recept gaan we dus zeker vaker maken, in plaats van jarenlang te wachten.

     

    Veelgestelde Vragen (FAQ)

    Kan ik het recept ook met echte kip maken?
    Uiteraard kun je ook de traditionele versie maken door de bloemkool te vervangen met kip. Let wel op dat de kip wel goed gaar is. Mogelijk moet deze iets langer in de oven.

    Is dit gerecht pittig?
    Het gerecht heeft een milde kruidigheid, maar je kunt de hoeveelheid kruiden aanpassen om het pittiger of milder te maken. Zoals gewend op Kidshoekje vindt je hieronder een milde variant, die ook geschikt is voor kinderen.

    Kan ik het recept van tevoren bereiden?
    Ja, je kunt de saus van tevoren maken. Wel zou ik de bloemkool pas maken als je deze gaat serveren, dan is het toch het lekkerste.

    Wat kan ik serveren bij deze vegetarische butter ‘chicken’?
    Serveer het met rijst, naanbrood of een frisse salade om de maaltijd compleet te maken.

     


    Bekijk ook eens:

    Steps

    1
    Done

    Bloemkool

    Verwarm de oven op 200 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. | Maak de bloemkool schoon en snijd in roosjes. | Kluts in een kom de twee eieren. | Meng in een andere kom de panko, 1 theelepel paprika poeder en 1 theelepel garam masala. |

    2
    Done

    Dip de bloemkool roosjes eerst in de eieren (goed uitlekken). | Dip de bloemkool vervolgens in de panko mix. Bedek helemaal en leg op de bakplaat. | Zet de bloemkool in de oven voor 20 minuten. |

    3
    Done

    Voorbereiding + Erbij

    Pel en snipper de knoflook. | Pel en rasp de gember. | Kook 500 ml water. | Pel en snipper de ui. | Giet de kikkererwten in een zeef en spoel af met koud water tot het stopt met schuimen.

    Bereid de rijst en naan volgens de aanwijzingen op de verpakking.

    4
    Done

    Saus

    Smelt de boter en de olie in een grote koekenpan of wok. | Fruit de ui tot deze glazig wordt (5 min). | Voeg de knoflook, gember en tomatenpuree toe en roer alles goed door elkaar voor 2 minuten.

    5
    Done

    Voeg de kurkuma, 2 1/2 theelepel garam masala, zout, paprika poeder, kaneel toe en roer alles goed door elkaar. | Schenk de tomaten passata, 500 ml kokend water erbij en verkruimel het bouillonblokje erbij. Roer alles goed door en breng aan de kook.

    6
    Done

    Voeg de kookroom, kikkererwten en bloemkool toe en laat dit 15 minuten op medium vuur pruttelen. | Roer regelmatig in de pan. | Serveer met wat yoghurt, rijst, naan en eventueel nog een frisse salade.

    wendy panse-moedt

    Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

    Kip Tandori Naan - Kidshoekje.nl
    previous
    Kip Tandori met Naan
    Sinterklaas Monchou Taart - Kidshoekje.nl
    next
    Sinterklaas Monchou Taart

    Add Your Comment