Zoet Zure Bloemkool

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 bloemkool
3 etlp olie
40 gram maïzena
Saus
120 gram suiker
125 ml azijn
1 teen knoflook
1/2 tlp uienpoeder
60 ml ketchup
1 etlp maïzena
2 etlp water
Erbij
400 gram Rijst
In huis
bakplaat
bakpapier

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Zoet Zure Bloemkool

Bestellen jullie wel eens Chinees? Of afhalen? Wij eigenlijk nooit. Ik denk in de vijf jaar dat we hier wonen we misschien 2 keer Chinees hebben gehaald. Sinds ik een paar jaar (misschien al 10) naar China ben geweest. Kijk ik sowieso anders naar afhaal Chinees. Dat is namelijk geen Chinees. Maar dat weten jullie vast ook wel. We zijn er wat dingen die gewoon lekker slecht zijn van de chinees zoals zoet zure kip. Ik besloot hier een draai aan te geven en zoet zure bloemkool te maken. Geloof mij, je proeft niets van de bloemkool. Perfecte verstopte groenten als je niet zegt wat het is. Serveer het met wat rijst en geloof mij je wilt nog een portie. En de kinderen? Kinderen houden van zoet, dus ik weet vrijwel zeker dat ze dit heel lekker gaan vinden. Parker vond het in elk geval lekker. Logan deed weer eens moeilijk, maar ach zulke dagen mag je ook wel hebben.

Ik ga dit in elk geval heel snel weer maken YUM!


NOTE: Dit recept bevat wel geraffineerde suikers. Bepaal daarom zelf of jij dit aan je kind wilt geven.


Maak je een van de recepten van Kidshoekje.nl en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @kidshoekje en #kidshoekje te vermelden.

Steps

1
Done

Breng een pan water aan de kook. | Bereid de rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking.

2
Done

Verwarm de oven voor op 200 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier.

3
Done

Was en snij de bloemkool roosjes. | Meng de bloemkool met 3 etlp olie in een kom. | Roer 40 gram maïzena door de bloemkool. Zorg dat alles goed bedekt is. | Verdeel de bloemkool over de bakplaat. | Zet de bloemkool in de oven voor 15-20 minuten tot de bloemkool goudbruin is (niet verbrand!).

4
Done

Saus

Maak ondertussen de saus:
In een pan meng de suiker, azijn, geperste knoflook teen, uienpoeder en ketchup. | Breng dit aan de kook.

In een kom meng 1 etlp maïzena met 2 etlp water. Roer goed door tot de maïzena is opgelost. | Roer de maïzena door de saus. Laat dit nog even staan tot de saus lekker dik is.

5
Done

Zodra de bloemkool uit de oven is, meng deze dan met de saus. | Serveer de bloemkool met rijst.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Appelboter uit de Slow Cooker [kidshoekje.nl]
previous
Appelboter uit de Slow Cooker
Pompoen Chocolade Granola [Kidshoekje.nl]
next
Pompoen Chocolade Granola

Add Your Comment