Directions
Het is de week zonder vlees en op het Instagram account van Kidshoekje deed ik de oproep ‘Welke gerechten/recepten zou jij graag vegetarisch zien?’ Een van de antwoorden die ik ontving was Goulash. Tijd dus om een vegetarische goulash te maken.
Vegetarische Goulash
Nu moet ik meteen eerlijk zijn: Toen ik wel nog gewoon vlees at was ik nooit echt fan van het Hongaarse gerecht goulash. Ik vond het altijd heerlijk ruiken, maar ik hou gewoon niet van ‘draadjes vlees’. Ik kan mij dus ook niet heel goed heugen wanneer de laatste keer is geweest dat ik goulash heb gegeten en gemaakt had ik het al helemaal nooit. Om een vegetarische variant te maken, moest ik dus even onderzoek doen naar de ingrediënten van het origineel. Want persoonlijk kwam ik niet verder dan: PAPRIKA!
Op diverse websites en blogs bekeek ik goulash recepten en al snel zag ik een patroon van ingrediënten. De smaak van goulash weet ik wel nog goed. Althans het is een smaak die je niet snel vergeet. Het was dus tijd om de keuken in te stappen en aan de slag te gaan.
Naast paprika deed ik wortels, aardappel en canelli bonen in de goulash om het een goed vullende maaltijd te maken en erbij serveerde ik een stokbrood.
Wat vonden de kids?
Parker, als verwacht, wou het niet eens proberen. Logan dacht dat we soep aten, maar heeft wel zijn hele bord leeg gegeten. Ben je fan van goulash, dan zou ik zeggen probeer eens dit recept en laat me weten in een reactie wat je er van vindt.
Steps
1
Done
|
Was de bleekselderij en snijd ik stukjes. | Pel en snipper de ui. | Pel de knoflook en hak fijn. | Maak de aardbeien schoon en snijd in stukken. | Schil de wortel en snijd in blokjes. | Was de paprika's. Verwijder de steel en zaadlijst. Snijd de paprika in reepjes. | Was de peterselie en hakfijn. | Giet de cannellini bonen in een zeef en spoel af met water. |
2
Done
|
Verwarm de olijfolie en boter in een grote pan. | Fruit de ui tot deze glazig zijn. Ongeveer 5 minuten. | Voeg de bleekselderij en knoflook toe en bak 4 minuten mee. | |
3
Done
|
Voeg de paprika poeder toe en roer deze door de groente. | Voeg de aardappelen toe en zorg dat deze goed bedekt zijn met paprika poeder. | |
4
Done
|
Voeg de wortels. tomatenpuree en tomatenblokjes toe. | Vul het blik van de tomatenblokjes met water en doe deze in de pan. Herhaal dit nog een keer. | Verkruimel het bouillonblokje over de pan en roer alles goed door. | Voeg het laurierbald en de tijm toe. | Breng langzaam alles aan de kook. Draai het vuur iets lager en laat de goulash 20 minuten pruttelen. | Verwijder de takjes tijm en het laurierblad. |
5
Done
|
Voeg de paprika reepjes en bonen toe aan de goulash. Roer alles door en laat dit nog eens 15-20 minuten staan tot de aardappelen en wortels gaar zijn, de paprika zacht en de saus iets dik is. | Roer de peterselie voor het serveren door de goulash. |