Directions
Vegetarische Mexicaanse Aardappelplaat
Ben je op zoek naar een snel en makkelijk recept dat het hele gezin lekker vindt? Deze Mexicaanse aardappelplaat is een geweldige keuze! Geïnspireerd door een klassiek aardappelplaatrecept, heb ik mijn eigen Mexicaanse twist eraan gegeven. Denk aan maïs, paprika, Mexicaanse kruiden en natuurlijk een heerlijke nachosaus. Een Tex-Mex feestje op je bord!
Het recept hieronder is aangepast voor vier personen (twee volwassenen en twee kinderen). Serveer er een frisse salade, nacho’s of rauwkost bij voor een complete maaltijd. Bij ons zijn paprika, komkommer en tomaat favoriet!
Wij eten dit gerecht graag met crème fraîche, salsa en jalapeño’s voor een frisse en pittige touch. Zelfs onze moeilijke eter smulde van de aardappels en rauwkost!
Liever gehakt? Dat kan ook! Zorg er wel voor dat het gehakt goed rul en gaar is voordat je het over de aardappels verdeelt.
Veelgestelde vragen (FAQ)
Is dit recept geschikt voor kinderen?
Absoluut! Het is mild gekruid en je kunt extra toppings zoals jalapeño’s apart serveren. Wil je op de zout inhoud letten, maak dan zelf je Mexicaanse kruidemix.
Hoe kan ik het gerecht extra vullend maken?
Serveer het met nacho’s en/of een salade.
Kan ik het gerecht vooraf bereiden?
Ja, je kunt de ingrediënten voorbereiden en pas afbakken vlak voordat je gaat eten.
Hoe lang kan ik restjes bewaren?
Restjes kun je 1-2 dagen in de koelkast bewaren in een afgesloten bakje. Opwarmen kan in de oven of magnetron.
Kan ik dit gerecht ook met echt gehakt maken?
Ja, je kunt plantaardige rulstukjes vervangen door gehakt. Zorg ervoor dat het goed gaar is voordat je het over de aardappels verdeelt.
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 200°C. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. |
2
Done
|
Verdeel de helft van de geraspte cheddar en de belegen kaas gelijkmatig over de bakplaat. | Leg vervolgens de aardappelschijfjes in een enkele laag op de kaas. Een lichte overlapping is geen probleem. | Besprenkel de aardappels met olijfolie en breng op smaak met peper, zout en 1 eetlepel Mexicaanse kruidenmix. | Bak de aardappels 20 minuten in de oven. |
3
Done
|
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan. | Voeg de plantaardige rulstukjes toe en bak deze 4 minuten op middelhoog vuur. | Meng 1 eetlepel Mexicaanse kruidenmix met een scheutje water en voeg dit toe aan de pan. Roer goed door en haal de pan van het fornuis. | |
4
Done
|
Giet de mais af. | Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijsten, en snijd de paprika in kleine blokjes. |
5
Done
|
Haal de bakplaat na 20 minuten uit de oven. | Strooi de rest van de belegen kaas over de aardappels. | Verdeel vervolgens het plantaardige gehakt over de kaas. | |
6
Done
|
Plaats de bakplaat nog 10 minuten terug in de oven, totdat de kaas volledig gesmolten is en een mooie goudbruine kleur heeft. |
7
Done
|
Haal de bakplaat uit de oven en laat deze 5 minuten staan, zodat de kaaskorst stevig kan worden. | Serveer de Mexicaanse aardappelschotel eventueel met salsa en een lepel zure room of crème fraîche voor een frisse touch. |