6-8 stuks lasagna vellen | |
Ricottalaag |
|
1 etlp olijfolie | |
100 gram spinazie | |
snufje (1/4 tlp) zout en peper | |
220 gram ricotta | |
1 ei | |
1/2 tlp knoflookpoeder | |
Pompoenlaag |
|
400 gram ( = pompoen van 600 gram) pompoenpuree | |
60 ml melk (plantaardig) | |
1 tlp pompoenkruiden | |
snufje (1/4 tlp) zout en peper | |
Kaaslaag |
|
300 gram geraspte kaas | |
100 gram parmezaan geraspt | |
In huis |
|
Ovenschaal |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Half augustus zag ik al de Halloween posts voorbij komen op Instagram en heel eerlijk. Ik ben dol op de zomer, geniet van het weer en de ingrediënten en houd helemaal niet van kou en regen. Toch had ik wel weer zin in het najaar en vooral de feestdagen, de ingrediënten en lekker op de bank knus met lichtjes aan en een deken. I Love It! Ik had wel weer zin in pompoen! De groente waar alles mogelijk mee is: zoet, hartig, ontbijt, lunch, diner, nagerecht en drankjes. Alles! HELLO PUMPKIN SPICE SEASON! Ik begon al in Augustus en wel met dit recept: Vegetarische pompoen spinazie lasagne.
WAARSCHUWING: Het is niet 1,2,3 klaar, maar wel onwijs lekker en daarmee een perfecte mealprep maaltijd. Precies wat ik ook had gedaan. Het recept is niet ingewikkeld, maar de stappen, vooral als je nog pompoenpuree moet maken, kosten wat meer tijd.
Tip daarom maak altijd een grote hoeveelheid puree en bewaar deze in de vriezer voor gerechte als deze. Scheelt weer 20 minuten.
Recepten:
Maak je een van de recepten van Kidshoekje.nl en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @kidshoekje en #kidshoekje te vermelden.
1
Done
|
PompoenpureeSchil de pompoen, snij de uiteinden eraf en verwijder de pompoenpitten. | Snij de pompoen in blokjes. | Doe de blokjes pompoen in een pan met water en breng dit aan de kook. | Kook de pompoen voor 20 minuten zacht en gaar. | Pureer de pompoen blokjes tot puree. Je hebt 400 gram pompoenpuree nodig. |
2
Done
|
Pompoen laagDoe 400 gram pompoen puree in een kom met de melk, de pompoenkruiden en een snufje zout en peper. | Mix alles door elkaar. | Zet op zij. |
3
Done
|
LasagnevellenBreng een pan water aan de kook. | Doe de lasgane vellen een voor een in de pan en kook ze voor 5 minuten. | Haal de lasagne vellen uit de pan en op een bord naast elkaar. | Smeer de lasagne vellen in met wat olijfolie. |
4
Done
|
SpinazieVerhit 1 etlp olie in een koekenpan. | Voeg de spinazie toe en laat deze slinken. Voeg een snufje zout en peper toe en roer er doorheen. | Laat de spinazie iets afkoelen in zo'n 2 minuten. |
5
Done
|
RicottalaagIn een kom meng de spinazie me de ricotta, het ei en de knoflookpoeder. | Mix alles goed door elkaar. |
6
Done
|
KazenMeng 200 gram van de geraspte kaas met de geraspte parmezaan. |
7
Done
|
Lasagne samenstellenNeem de ovenschaal: Je kunt nu of direct de lasagne bakken of hem bewaren voor wanneer je hem wilt koken. Bewaar de lasagne in de koelkast. |
8
Done
|
Lasagne bakkenVerwarm de oven voor op 200 graden. | Laat de folie op de ovenschaal en zet de lasagne 25 minuten in de oven met de folie eroverheen. | Haal de folie er af en bak de lasagne nog eens 15 minuten ! |