Vegetarische Saté Marinade

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

12 bamboe saté stokjes
350 gram vegetarische kipstukjes
3 eetlepels ketjap
4 eetlepels sojasaus
2 eetlepels honing
1 theelepel 5 spices
4 pimentbolletjes
1/2 theelepel knoflookpoeder
1/2 theelepel uienpoeder
1 maggiblokje
1/4 theelepel peper

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Vegetarisch van de BBQ

Cuisine:

    Directions

    Vegetarische Saté Marinade

    Het kan je niet ontgaan zijn als je Kidshoekje al een tijdje volgt dat wij 90% van de tijd vegetarisch eten. Maar nu breekt natuurlijk Hét vleesseizoen van het jaar aan: de Barbecue. Tijd dus om wat vegetarische alternatieven voor op de grill. Te beginnen met de klassieker kip saté stokjes. Op Instagram zag ik iemand de bofkip burger van de Vegetarische Slager in stukjes snijden en deze op stokjes doen als wijze van saté. Goed idee, maar dat kan beter. Waarom niet gewoon vegetarische kip stukjes gebruiken? Het belangrijkste van een lekkere saté is immers een goede marinade en daarom deel ik bij deze mijn vegetarische saté marinade. Die uiteraard ook voor andere saté (vlees, vis of kip) te gebruiken is.

    Het recept is heel simpel te maken. Het enige belangrijke is dat de stukjes wel minimaal één uur in de marinade liggen. Hoe langer hoe beter om een goede smaak te krijgen.

    Ingrediënten uitgelicht

    Vegetarische Kipstukjes – Ik ben gegaan voor de vegetarische kipstukjes van Vivera. Niet alle vegetarische ‘kip’stukjes zijn qua smaak hetzelfde. Dit kan dus ook desondanks de marinade, de smaak bepalen.
    5 Spice – Is een kruiden die ook wel als ‘Chinese 5 kruidenmix’ is te vinden.

     


    Klik hier voor meer barbecue recepten. Zowel vegetarische- als vleesgerechten.

    Steps

    1
    Done

    Doe de bamboo saté stokjes in een glas met water. |

    2
    Done

    In een kom of hersluitbare bak maak je de marinade. Meng de ketjap, sojasaus, honing, 5 spices, kurkuma, pimentbolletjes (plat geslagen met een mes), magi blokje (verkruimeld) en peper. Hussel alles goed door elkaar. | Doe de vegetarische kipstukjes bij de marinade en roer alles door. | Sluit de kom of bak af en zet deze minimaal 1 uur in de koelkast. Roer wel even tussen door. |

    3
    Done

    Roer de kip nog eens goed door de marinade. | Rijg de kipstukjes aan de natte saté stokjes.| De saté is klaar om op de barbecue te gaan.| Gezien het vegetarisch vlees is hoeven de saté stokjes maar zo'n 4 tot 8 minuten (volg de verpakking hoe lang ze in de pan moeten). | Serveer eventueel met pindasaus.

    wendy panse-moedt

    Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

    Tortellini Pesto Pastasalade - Kidshoekje.nl
    previous
    Tortellini Pesto Pastasalade
    Kokos Rabarber Cobbler - Kidshoekje.nl
    next
    Kokos Rabarber Cobbler

    Add Your Comment