12 bamboe saté stokjes | |
350 gram vegetarische kipstukjes | |
3 eetlepels ketjap | |
4 eetlepels sojasaus | |
2 eetlepels honing | |
1 theelepel 5 spices | |
4 pimentbolletjes | |
1/2 theelepel knoflookpoeder | |
1/2 theelepel uienpoeder | |
1 maggiblokje | |
1/4 theelepel peper |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Vegetarisch van de BBQ
Het kan je niet ontgaan zijn als je Kidshoekje al een tijdje volgt dat wij 90% van de tijd vegetarisch eten. Maar nu breekt natuurlijk Hét vleesseizoen van het jaar aan: de Barbecue. Tijd dus om wat vegetarische alternatieven voor op de grill. Te beginnen met de klassieker kip saté stokjes. Op Instagram zag ik iemand de bofkip burger van de Vegetarische Slager in stukjes snijden en deze op stokjes doen als wijze van saté. Goed idee, maar dat kan beter. Waarom niet gewoon vegetarische kip stukjes gebruiken? Het belangrijkste van een lekkere saté is immers een goede marinade en daarom deel ik bij deze mijn vegetarische saté marinade. Die uiteraard ook voor andere saté (vlees, vis of kip) te gebruiken is.
Het recept is heel simpel te maken. Het enige belangrijke is dat de stukjes wel minimaal één uur in de marinade liggen. Hoe langer hoe beter om een goede smaak te krijgen.
Ingrediënten uitgelicht
Vegetarische Kipstukjes – Ik ben gegaan voor de vegetarische kipstukjes van Vivera. Niet alle vegetarische ‘kip’stukjes zijn qua smaak hetzelfde. Dit kan dus ook desondanks de marinade, de smaak bepalen.
5 Spice – Is een kruiden die ook wel als ‘Chinese 5 kruidenmix’ is te vinden.
Klik hier voor meer barbecue recepten. Zowel vegetarische- als vleesgerechten.
1
Done
|
Doe de bamboo saté stokjes in een glas met water. | |
2
Done
|
In een kom of hersluitbare bak maak je de marinade. Meng de ketjap, sojasaus, honing, 5 spices, kurkuma, pimentbolletjes (plat geslagen met een mes), magi blokje (verkruimeld) en peper. Hussel alles goed door elkaar. | Doe de vegetarische kipstukjes bij de marinade en roer alles door. | Sluit de kom of bak af en zet deze minimaal 1 uur in de koelkast. Roer wel even tussen door. | |
3
Done
|
Roer de kip nog eens goed door de marinade. | Rijg de kipstukjes aan de natte saté stokjes.| De saté is klaar om op de barbecue te gaan.| Gezien het vegetarisch vlees is hoeven de saté stokjes maar zo'n 4 tot 8 minuten (volg de verpakking hoe lang ze in de pan moeten). | Serveer eventueel met pindasaus. |