1/2 rode ui | |
2 stuks paprika | |
1 teen knoflook | |
2 tlp paprika poeder | |
2 tlp komijn | |
150-200 gram mais (blik) | |
400 gram zwarte bonen (blik) | |
375 ml enchiladassaus | |
1/2 limoen | |
6 stuks wraps (medium) | |
150 gram geraspte kaas | |
naar smaak zout en peper | |
1 etlp olijfolie | |
Erbij (optioneel) |
|
creme fraîche/zure room | |
salsa | |
guacamole |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Vegetarische TexMex
Ken je dat, dat je al je inspiratie in de tekst van een artikel stopt en dan.. is het niet opgeslagen. Precies het probleem bij de tekst van dit recept. Wat er toe leid dat wat je ook nu ga typen voor mij in het niets valt. Wat had ik ook weer gezegd, wat wou ik zeggen. Ik heb geen idee meer. Iets over het op zoek gaan naar vegetarische TexMex recepten en besluiten het hef maar in eigen hand te nemen. Wat wel resulteerde in heerlijke vegetarische zwarte bonen enchiladas.
Enchiladas had ik nog nooit vegetarisch gegeten. Ik eet het graag met pulled chicken (klik hier voor recept) maar wij eten tegenwoordig vooral vegetarisch en dus wou ik een vegetarische variant van deze TexMex favoriet. Ik heb eens geprobeerd dit te maken met Vegan kaas, gezien ik Lactose intolerant ben. Echter heb ik nog niet goede smelt vegan kaas gevonden. Wil ik dit dus dan moet ik een pilletje nemen.
Wat vonden de kids? MAMA wat is dit? Gewoon van die pannenkoekjes die we wel vaker eten. En ik laat een wrap zien. Oja lekker. Wat zit erin? Bonen blea. “Je weet niet of je het lust als je niet probeerd! “Mmm lekker mama”..eigenwijze kinderen ook af en toe. Plus geen pit want ik heb mijn eigen milde rode enchilada saus gebruikt.Uiteraard kun je gewoon een sausje of zakje uit de winkel nemen, maar zelf gemaakt is: lekkerder, minder zout en minder pittig!
Zelf enchiladas saus maken? Klik hier voor een kidsproof recept.
Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!
1
Done
|
VoorbereidingVerwarm de oven op 180 graden. | Zet alvast een ovenschaal klaar waar je wraps in passen. | |
2
Done
|
VoorbereidingPel en snipper de ui. | Was de paprika en verwijder de steel en zaadlijst. Snij de rest in blokjes. | Spoel de zwarte bonen en mais af in een vergiet met water. | |
3
Done
|
VullingVerhit 1 etlp olijfolie in een pan. | Voeg de ui en de paprika toe en bak deze 5 minuten tot de uien glanzend zijn. | Voeg de geperste knoflookteen toe en bak deze even mee. | Voeg de komijn en paprika poeder toe en roer deze door de groente heen. | Voeg de mais, zwarte bonen, 125 ml van de enchilada saus en het sap van de halve limoen. Roer alles goed door elkaar en laat het 5 minuten pruttelen op een laag vuur. |
4
Done
|
OvenschaalDoe de helft over de overgebleven enchiladasaus op de bodem van de ovenschaal. | Vul de wraps: Leg een wrap op een bord. Doe in het midden een strook met de zwarte bonen vulling. Ongeveer 3-4 etlp. | Doe er 1 volle etlp geraspte kaas op. | Rol de wrap strak op en leg hem met de opening naar beneden in de ovenschaal. | Dus de wraps strak tegen elkaar zodat ze allemaal goed in de ovenschaal passen. | Doe de overige enchiladassaus over de wraps in de ovenschaal. Smeer het overal met de achterkant van een lepel| Doe de resterende geraspte kaas over de wraps. | |
5
Done
|
Zet de ovenschaal in de oven voor 15 minuten tot de kaas goed is gesmolten. | Serveer met guacamole, zure room en salsa. |