Rode Enchilada Saus 

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

3 etlp olie
2,5 etlp bloem
1/2 tlp chili poeder
2 tlp paprika poeder (mild)
1,5 tlp komijn
500 ml water
1/2 bouillonblokje (groente of kip)
300 ml tomaten passata
1 etlp tomaten puree
1/2 tlp uien poeder
1/2 tlp knoflook poeder
snufje kaneel
zout en peper

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Saus voor TexMex recepten

Directions

Rode Enchilada Saus

De TexMex keuken is bij mij favoriet en ik maak dan vaak gewoon nog gebruik van zakjes als het makkelijk is. Echter vind ik de zakjes voor de sauzen vaak wel te zout en soms voor de kinderen te pittig. Ik besloot daarom eens te experimenteren met een eigen rode enchilada saus te maken. Hierbij kan ik zelf de zout hoeveelheid (wat minimaal is) en pit bepalen.

Binnen een half uur heb je een lekkere rode saus die je niet alleen voor enchiladas kan gebruiken, maar ook voor andere TexMex recepten. Met dit recept maak je ongeveer 1,5 liter saus. Deze kun je een week in de koelkast bewaren of ook gewoon invriezen. Of.. weggeven aan iemand in je omgeving uiteraard! Koken is het leukst als je het kan delen.

Klik hier voor het recept van Vegetarische Enchiladas

 


Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!

Steps

1
Done

Verhit de olie in een diepe koekenpan. | Voeg de bloem, chili poeder, paprika poeder en komijn toe en roer dit voor een minuut met een garde continue door de pan.

2
Done

Voeg 125 ml water toe aan de pan en roer dit door de kruiden met de garde tot je een dikke pasta hebt. | Schenk de rest van de water, het halve bouillonblokje, de pasata, tomaten puree, knoflook en uienpoeder, kaneel en een snufje zout en peper. Mix alles goed door elkaar met de garde tot het goed gemengd is.| Breng de saus aan de kook. Zet het vuur iets lager en laat het 5 minuten pruttelen tot de saus dik is. Vergeet niet regelmatig in de pan te roeren. |

3
Done

Proef de saus en breng eventueel nog op smaak met wat zout of peper. | Is het te pittig? Voeg dan wat suiker en/of pasata toe. | Haal de pan van het fornuis en laat het afkoelen of gebruik direct.

4
Done

Bewaren

Laat de saus compleet afkoelen voor je het in een lucht dichte pot doet en bewaar deze in de koelkast. De saus is tot een week in de koelkast te bewaren. | Je kunt de saus ook in de vriezer bewaren voor ongeveer 3 maanden.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Vis Shoarma Schotel | Babies Kitchen
previous
Vis Shoarma Schotel
Vegetarische Zwarte Bonen Enchiladas | Babies Kitchen
next
Vegetarische Zwarte Bonen Enchiladas

Add Your Comment