Directions
Wafels met Warme Frambozensaus
Afgelopen weekend ging ik eens mijn keuken kastjes opruimen en vond tegen mijn stomme verbazing onze waffel maker. Ik was compleet vergeten dat we dat ding hadden. We hebben het ooit gekocht, omdat Marcel in Amerika zo dol was geworden op het idee van wafels als ontbijt, maar nu was het zeker al een aantal jaar geleden dat we voor het laatst wafels thuis hadden gemaakt. Ik besloot daarom op zondag eens extra mijn best te doen voor het ontbijt en warme homemade wafels met warme frambozensaus te maken.
Homemade wafels zijn al super lekker, omdat ik nog frambozen in de vriezer had liggen besloot een frambozensaus voorbij de wafels te maken. De wafels waren weer heerlijk en de zoete frambozen saus waren erg complimenteren bij de wafels. Nog wat poeder suiker en voilà een lekker zondags ontbijt.
(Recepthoekje.nl 22-02-2015) Deze post bevat Affiliatelinks
Steps
1
Done
|
Verwarm het wafelijzer/wafelmachine. | Vet in met wat olie of bakspray. |
2
Done
|
WafelsKlop in een grote kom het ei los. | Voeg de bloem, melk, olie, suiker, bakpoeder, zout en vanille er aan toe. Mix alle ingrediënten goed door elkaar tot het een glad beslag is. |
3
Done
|
Schenk wat beslag in het wafelijzer tot er overal beslag zit. | Bak de wafel tot deze goudbruin is, duur is afhankelijk van je wafelijzer, ongeveer 5 minuten. |
4
Done
|
FrambozensausDoe de frambozen, suiker, citroensap en vanille extract in een sauspan en zet deze op een medium vuur op het fornuis. | Breng de saus al roerend aan de kook. | Zet het vuur onder de saus wat lager en laat het wat pruttelen tot het een dikkere stroop substantie wordt. | |
5
Done
|
Leg de wafels op een bord. Bestrooi ze met wat poedersuiker en schenk de warme frambozensaus er over heen. |