Directions
Witte Chocolade Kerstfudge
De pepernoten fudge die ik maakte was zo’n groot succes, dat mijn zoon vroeg of ik een fudge met witte chocolade wou maken. Nu maakte ik mijn pepernoten fudge met een chocolade pasta en dus moest ik iets anders daarvoor in plaats verzinnen. Ik besloot daarom een oud fudge recept van mijn alle eerste foodblog erbij te pakken en met gecondenceerde melk witte chocolade kerstfudge te maken.
Fudge maken met gecondenceerde melk wordt over het algemeen heel vaak gedaan. Gecondeceerde melk heeft een soort karamel en zoete, romige smaak. Perfect voor fudge en het bindt goed. Ik combineerde het met gesmolten witte chocolade, een snufje zout en wat vanille en het resultaat vonden mijn kinderen heerlijk. Een ding is wel: dit recept maakt behoorlijk wat fudge en dus perfect om met kerstmis uit te delen.
De fudge decoreerde we met kerst sprinkles, sneden we in hapklare stukken, in een doorzichtig zakje en voila: een prachtig DIY kerstcadeau die je makkelijk maakt en waar iedereen van smult. Als ik de kinderen mag geloven waren de juffen er in ieder geval heel blij mee! Mocht je dus nog een kleinigheidje voor de docenten zoeken, of misschien wel je bezoek tijdens de feestdagen, dan is dit een heel leuk idee.
Steps
1
Done
|
Zet een vierkant bakblik van 20 bij 20 neer en doe hier bakpapier in. (Om het passend te maken kun je het bakpapier verkreukelen en nat maken. Vervolgens pas het makkelijk in de vorm). |
2
Done
|
Hak de witte chocolade in stukken. | melt de witte chocolade Au bain-marie: |
3
Done
|
Als de witte chocolade is gesmolten roer het zout, de vanille extract en de gecondenseerde melk er doorheen. | Schenk het mengsel in de bakvorm en zorg dat deze een gelijke laag is. | Verdeel de kerst sprinkles helemaal over de bovenkant van de fudge. | Bedek de bovenkant van de bakvorm met folie en zet deze voor minimaal 2 uur in de koelkast tot het stevig is. |
4
Done
|
Haal de bakvorm uit de koelkast en snijd in blokjes. | |