Directions
Witte Chocolade Pepernoten Blondies
Cupcakes of blondies: dat was de keuze die ik Logan stelde voor zijn verjaardag. Natuurlijk krijgt hij ook altijd een verjaardagstaart, maar die maak ik pas als er visite komt. Voor zijn echte verjaardag maak ik altijd iets kleins, want een verjaardag zonder taart is geen echte verjaardag! Logan koos voor zijn favoriet: blondies, maar dan wel met witte chocolade pepernoten, was zijn verzoek. Gelukkig is hij altijd in de week van de Intocht van Sinterklaas jarig, dus dat was geen probleem.
Als je nog nooit blondies hebt gemaakt, dan is dit je kans. Het is namelijk een supermakkelijk recept om uit te proberen. Logan is er al jaren gek op, en toen hij ze bij het ontbijt voor zijn verjaardag kreeg met een extra toef slagroom, hoorden we alleen maar “MMMMMMMMMM”. De goedkeurend geluiden van mijn zoon.
Voor dit blondiesrecept gebruikte ik mijn basisrecept, maar ik voegde speculaaskruiden toe en natuurlijk moesten er pepernoten doorheen. Toen de blondies uit de oven kwamen, maakte ik ze af met witte chocolade pepernoten en wat gesmolten witte chocolade. De Sint zou hier ook wel van houden!
Veelgestelde vragen (FAQ)
Wat zijn blondies en hoe verschillen ze van brownies?
Blondies zijn te vergelijken met brownies, maar gemaakt zonder cacaopoeder. Ze hebben een lichte kleur en een zachte, chewy textuur.
Hoe lang blijven de witte chocolade pepernoten blondies goed?
De blondies blijven ongeveer 4-5 dagen vers als je ze goed bewaart in een luchtdichte doos. Ze kunnen ook in de vriezer worden bewaard voor langere houdbaarheid.
Kan ik de witte chocolade vervangen door melk- of pure chocolade?
Ja, je kunt de witte chocolade vervangen door melk- of pure chocolade, maar de smaak zal dan wel iets anders zijn.
Wat kan ik doen als ik geen speculaaskruiden heb?
Als je geen speculaaskruiden hebt, kun je een mengsel van kaneel, nootmuskaat en kruidnagel gebruiken om een soortgelijke smaak te creëren. Of je gebruikt alleen kaneel. Uiteraard kun je de kruidenmix ook compleet weg laten.
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. | Vet een vierkante bakvorm in met bakspray en doe er eventueel wat bakpapier op. | |
2
Done
|
Smelt de boter in een magnetron. | Doe de boter in een grote kom met de suiker. Mix het goed door elkaar. | Voeg het ei en de vanille toe en mix alles goed door. |
3
Done
|
In een twee de kom meng de bloem, bakpoeder, speculaaskruiden en zout. | Voeg de bloem beetje bij beetje toe aan de boter tot een goed gemengd deeg vormt. |
4
Done
|
Hak 200 gram van de witte chocolade en gewone pepernoten klein. | Doe alle witte chocolade en de pepernoten bij het deeg en vouw deze met een spatel door het beslag. | Schenk het beslag in de bakvorm en verdeel dezen egaal over de bakvorm. | |
5
Done
|
Zet de blondies voor 30-35 minuten in de oven. De blondies zijn klaar als de randen goudbruin zijn en het midden niet meer vloeibaar is. | Haal de blondies uit de oven en verdeel de witte chocolade pepernoten erover duw ze eventueel iets in de cake. |
6
Done
|
Smelt de overige witte chocolade en druip dit over de blondies. | Laat de blondies compleet afkoelen. |