Wortel risotto

1 1

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 blokje groentebouillon
400 ml water *familie maal: 900 ml
1/2 ui (optie) *familie maal: 1
1/2 wortel *familie maal: 1
5 gram peterselie *familie maal: 10 gram
5 gram Parmezaan *familie maal: 10 gram
75 gram risottorijst *familie maal: 200 gram
1 etlp olijfolie
zout en peper

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Van babyvoeding tot familie maaltijd

Directions

Wortel Risotto

Risotto is zo’n gerecht waar ik een soort angst voor heb opgebouwd. Misschien komt het wel door programma’s als Masterchef, waar ze zo vaak de mist in gaan als ze risotto maken. Van andere kreeg ik juist te horen, ‘Het is zo makkelijk’, ‘Gewoon doen, enige is dat je er bij moet blijven staan!’ Ik besloot dus risotto rijst te kopen en het toch eens te proberen. Simpele wortel risotto met wat peterselie erdoor heen.

Volgende vraag was zal Logan het eten? Over het algemeen lijkt Logan een super makkelijke eter. Eet hij alles? Nee. Gehakt, pasta, noedels en rijst wil hij nog wel eens moeilijk over doen. Ene keer is het succes andere keer niet. Sinds rijst vaak geen succes is was ik mij al mentaal aan het voorbereiden. Stond ik even te kijken toen ik foto’s aan het maken was voor deze post. Meneer stond namelijk te popelen. Nou zegt dat nog niks. Maar toen we eenmaal aan tafel zaten en hij zijn bord voor zich kreeg ging hij er helemaal voor en het bleef  het ook eten. De wortel risotto is een succes! Mijn poging tot een risotto was niet alleen gelukt, ook Logan at zijn hele bord leeg.

Babies Kitchen achter de schermen (wortel risotto)

Risotto is een perfect gerecht voor het hele gezin van baby (9 maanden) tot een hele familie maaltijd. Gezellig samen aan tafel.

Van babyvoeding tot familiemaaltijd

De ingrediënten zijn gebaseerd op  1 à 2 babyhapjes. Klik je op de i dan vindt je een recept voor 2 volwassenen en 1 kind. Serveer je er nog vis of vlees bij, dan zou je het zelfs over 2 volwassenen en 2 kinderen kunnen verdelen.

Steps

1
Done

Doe 500 ml water in een pan samen met het bouillonblokje en breng dit aan de kook. Haal de pan van het vuur zodra de het bouillonblokje is opgelost.

2
Done

Pel de ui* en hak hem fijn. Schil de wortel en snij in kleine blokjes. Was de peterselie en hak fijn. Rasp de Parmezaanse kaas.

*Voor de babyvoeding kun je er ook voor kiezen om de ui eruit te laten.

3
Done

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een middelgrote kookpan. Voeg de ui, wortel en risottorijst toe en bak deze 2 minuten tot de rijst glazig is.

4
Done

Voeg 1 à 2 soeplepels bouillon toe aan de rijst tot de rijst net onderstaat. Blijf geregeld roeren in de pan, zodat niets aankoekt.

Voeg 1 soeplepel bouillon toe zodra de bouillon door de rijst is opgenomen. Blijf dit herhallen tot de risotto gaar is en een romige structuur heeft. Dit duurt ongeveer 15-20 minuten. Ben je nog niet tevreden en is de bouillon op? Voeg dan wat water ipv bouillon toe.

5
Done

Roer de parmezaanse kaas en peterselie door de risotto. Breng op smaak met peper en eventuueel zout.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

platgedrukte zoete aardappel (Babies Kitchen)
previous
Platgedrukte Zoete Aardappel
Blauwe bes havermoutkoekjes
next
Blauwe Bes havermoutkoekjes

Add Your Comment