Yoghurt Paas(ei)sjes

0 1

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

400 ml yoghurt/kwark
4 tlp havermout/granola
8 frambozen
8 blauwe bessen
1 silicone paasei-vorm
4 ijs stokjes

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Pasen

Directions

Yoghurt Paasijsjes

Misschien zou ik beter paas(ei)sjes kunnen zeggen dan yoghurt paasijsjes. Ik maakte namelijk heerlijke yoghurt ijsjes met fruit en granola als paaseitjes. Ik kwam op het idee door de Engelse blogger Eats Amazing. Zij poste een tijdje een filmpje waarin zij dit leuke gerecht maakten. Een gezond ijsje wat eigenlijk ook prima als ontbijt kan. Zo bevat het yoghurt, fruit en havermout.

De ijsjes zijn lekker voor alle leeftijden. Zodra jouw kleine zuivel mag (gewoon of plantaardig) kun je dit lekker voor ze maken. Maak voor de aller kleinste eventueel wel het fruit wat kleiner. Je zou het fruit zelfs kunnen pureren en er doorheen roeren.

Test Fase

Het recept testen ik met drie soorten zuivel: Alpro soya yoghurt, kwark en skyr (IJslandse yoghurt). Ik was namelijk benieuwd naar de substantie en smaak. De gene die het minste uit de test kwam was de skyr. De andere twee kwark en alpro soya bevielen mij veel beter kwa smaak en ze hadden minder kristallisatie van in de vriezer zitten. Test het dus zelf ook welke variatie jou het beste bevalt.

*Ik had een vrij grote silicone paas ei-vorm maar heb je nou een kleine hou hier dan rekening mee met de hoeveelheden van de ingrediënten.

Bekijk voor het maken van het recept ook het filmpje van Eats Amazing

Steps

1
Done

Neem de silicole paasei-vorm en doe hier voor de helft een laag yoghurt in.

Doe er wat frambozen en blauwe bessen op met wat havermout.

2
Done

Vul de vorm met yoghurt tot de rand. Steek het ijsstokjes schuin in de yoghurt en doe hier nog een theelepel yoghurt op.

Strijk de yoghurt af met een mes zodat het een strakke laag is.

3
Done

Vriezen

Zet de silicone paasei-vorm in de vriezer voor minimaal 6 uur.

4
Done

Druk de ijsjes voorzichtig uit de vorm en geniet!

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

worteltjestaart smoothie
previous
Worteltjestaart smoothie
appeltaart croissants Babies Kitchen
next
Appeltaart croissants

Add Your Comment