Zoete aardappel en kikkererwten burgers

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

200 gram zoete aardappel
150 gram kikkererwten (uit blik)
5 gram (klein bosje) bieslook
2 eieren
1 tlp kerrie poeder
1 etlp bloem
1 etlp olie (kokos)

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

9+ maanden

Directions

Zoete aardappel en kikkererwten burgers

Op Instagram doe ik mee aan een #foodtagalong. Een foodtagalong is dat iedereen onder een thema een recept bedenkt. Om vervolgens naar een andere Instagrammer te verwijzen die ook meedoet. Waardoor er een cirkel ontstaat onder dat thema. Het thema van de maand oktober is: Lunchboxes.

De scholen zijn al weer een maand aan de gang. Daar waar de meeste ouders met frisse moed beginnen met een lekker gevulde broodtrommel. Kan de inspiratie soms op raken en wordt het al snel de oude vertrouwde boterham met …(vul maar in). Tegenwoordig echter kun je onwijs veel inspiratie online en op social media vinden als het gaat om lunchboxes van kinderen. Vandaag kun je wat inspiratie ophalen op Instagram in de #lunchboxtagalong.

Mijn inzending: zoete aardappel en kikkererwten burgers. Lekkere gezonde burgers die zowel warm als koud gegeten kunnen worden. Doe ze in de broodtrommel met nog wat zelfgemaakte appel(taart)moes, rauwkost en fruit. Voilà je kind heeft een heerlijke broodtrommel waar alle andere kinderen jaloers op zijn!

Familie-maal 

De burgers zijn lekker voor alle leeftijden en kunnen ook als familie maaltijd worden geserveerd. Ben je met een gezin van vier of meer dan is het misschien wel verstandig de ingrediënten te verdubbelen. Uit dit recept kun je namelijk maar 10-12 burgers halen.

Blijven er burgers over? Geen probleem gewoon invriezen of bewaren in de koelkast voor een andere dag in de week.

Steps

1
Done

Schil de zoete aardappel en snij ze in kleine blokjes.

Breng de zoete aardappels in een pan met water aan de kook en kook ze 15 minuten zacht. Giet al het water af.

2
Done

Giet het blik kikkererwten in een zeef en spoel de kikkererwten af met water.
Pureer de kikkererwten iets met een vork.

3
Done

Hak de bieslook klein.

4
Done

In een blender of keukenmachine pureer de zoete aardappel, kikkererwten, bieslook, kerrie poeder en eieren samen tot een puree.

Voeg de eetlepel bloem toe en roer deze er goed doorheen. Is het mengsel te nat voeg dan nog wat bloem toe. Het macht wel wat vochtig zijn, maar moet wel aan elkaar blijven plakken.

5
Done

Verhit de olie in de koekenpan. Schep een eetlepel van het mengsel in de koekenpan. Probeer dit in de vorm van een burger te doen.
Laat de burgers 4 minuten aan een kan lekker goud bruin worden en draai ze dan om voor nog eens 2-3 minuten. Let op dat de binnenkant ook wel gaar is.

Als de burgers klaar zijn leg ze op een bord met keukenpapier en laat ze iets af koelen voor je ze aan je kleintje geeft.

6
Done

Bewaren

Maak het mengsel op en bak er burgers van. Deze kun je vervolgens in de koelkast of vriezer bewaren.

Koelkast - 3 dagen
Vriezer - 3 maanden

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

babyvoeding: pastinaak, vijg en appel
previous
Pastinaak, Vijg en Appel (babyvoeding)
next
Courgette, Appel en Bosbes (babyvoeding)

2 Comments Hide Comments

Add Your Comment