Appel(taart)moes

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

4 Appel
1 Kaneelstok

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

7 maanden

Directions

Appel(taart)moes

Appelmoes is met alles goed! Wow dat verzon ik zo even in 1 seconden. Het klopt wel, appelmoes zou je zo met alles kunnen eten. Niet dat ik het zou aanraden maar er zijn genoeg mensen die het doen. Kinderen zijn ook maar wat dol op appelmoes. Lekker zoet en je kunt het bij je avondeten krijgen. Bij mij in huis zijn zowel onze kleine als mijn man dol op appelmoes. Zelf vindt ik het ook wel lekker, maar niet zo als zij.

Toen ik op zondag lekker aan het mealpreppen was voor onze kleine had ik appelmoes gemaakt. Ik had echter voor de afwisseling kaneelpoeder toegevoegd, wat de appelmoes volgens mijn man eerder appeltaart-moes maakte. Vandaar de naam. De kaneel in deze appelmoes geeft een extra smaak demensie en dus voor jouw kleine een lekkere nieuwe smaak.

Appelmoes kan zoals ik zei met alles worden gegeven. Ik geef het vooral bij hapjes waarvan ik denk dat misschien iets te droog zijn uitgevallen. Maar de appel(taart)moes kan natuurlijk ook als extra of als fruithap worden gegeven. Appelmoes daar worden veel kleintjes en grootjes nou eenmaal blij van!

Weg met alle suikers, homemade appel(taart)moes it is.

Steps

1
Done

Schil de appels en haal het klokhuis eruit. Snij de rest van de appel in kleine blokjes.

2
Done

Stoom/Kook

Doe de stukjes appel met 200 ml water en de kaneelstok in water en breng dit aan de kook| Draai het vuur laag en laat de appels 10 minuten koken tot de appels zacht zijn| Bewaar 2 etlp kookvocht en giet de rest af.| Haal het kaneelstokje eruit.| Pureer de appels tot moes.

3
Done

Bewaren

Koelkast: 3 dagen

Vriezer: De puree kun je in een ijsblokjes vorm gieten en in vriezen voor later gebruik. Heb je de ijsblokjesvorm weer nodig, haal de blokjes puree uit de vorm en bewaar de puree blokjes in een afsluitbaar zakje in de vriezer. Voor gebruik, haal het aantal gewenste blokjes uit de vorm en laat ze compleet ontdooien of doe ze even 30 seconden in de magnetron.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

previous
Watermeloen op een Stokkie!
next
Koolrabi stamppot met kip

Add Your Comment