Directions
Zoete Aardappel Guacamole Bites
Normaal gesproken pak ik niet zo uit voor verjaardagsfeestjes bij ons thuis. Voor mijn laatste verjaardag had ik besloten dat ik potato skins wilde gaan maken uit het Guilty Pleasure kookboek van foodblogger Sabine Koning. Maar natuurlijk vergeet ik altijd de helft in huis te halen. Precies de reden ook waarom ik qua eten nooit zo uit pak. Ik krijg er gewoon stres van! Gelukkig had ik nog wat zoete aardappels en avocado’s. Ik besloot het idee van potato skins compleet om te gooien en te gaan voor Zoete Aardappel Guacamole Bites.
De zoete aardappels roosterde ik in de oven en kruidde ik met paprika, zout en peper. Om het nog wat extra pit te geven, voegde ik ook nog cheddar kaas toe. Voor de guacamole besloot ik, omdat het een last-minute plan was, gewoon een hele simpele guacamole te maken, bestaande uit avocado, citroensap, rode ui en komijn. Heb je, je eigen guacamole recept, dan kun je dat natuurlijk gebruiken.
FAQ
Kan ik gewone aardappels gebruiken in plaats van zoete aardappels voor de Zoete Aardappel Bites?
Ja, je kunt gewone aardappels gebruiken als je geen zoete aardappels hebt. De smaak, textuur en bereidingstijd zullen iets anders zijn, maar het kan nog steeds heerlijk zijn. Ik heb dit zelf echter nog nooit geprobeerd!
Kan ik de guacamole van tevoren maken?
Ja, je kunt de guacamole van tevoren maken. Zorg ervoor dat je het goed afdekt met plasticfolie om te voorkomen dat het bruin wordt, voeg eventueel wat extra citroen sap er bovenop toe en bewaar het in de koelkast tot je het gaat gebruiken.
Is er een alternatief voor cheddar kaas voor de zoete aardappel hapjes?
Ja, als je geen cheddar kaas hebt, kun je andere kaassoorten gebruiken zoals geraspte mozzarella, oude of jonge voor een andere smaak. Wil je het recept vegan maken, dan kun je ook een plantaardige vegan kaas gebruiken.
Kan ik de zoete aardappels van tevoren roosteren?
Ja, je kunt de zoete aardappels van tevoren roosteren en ze dan later opwarmen (5-10 min op 180 graden) voordat je de guacamole toevoegt. Dit bespaart tijd op het moment van serveren.
Hoe lang blijven de Zoete Aardappel Guacamole Bites goed?
De Zoete Aardappel Guacamole Bites zijn het lekkerst als ze vers worden geserveerd. Als je restjes over hebt, kun je ze in de koelkast bewaren en binnen 2-3 dagen opwarmen in de oven voor het beste resultaat. Wel zou ik de guacamole eraf halen en deze er vers opnieuw opdoen of de zoete aardappel zo op eten. Zie ook de tip hierboven op!
Deze blog bevat affiliate links. Ik krijg een klein bedrag als je via deze link/code iets koopt, hier zitten verder geen extra kosten voor jouw aan verbonden. Klik hier voor meer info
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 200 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. | Besprenkel wat olijfolie over het bakpapier. |
2
Done
|
Maak de zoete aardappels schoon. | Snijd de aardappels in plakken van 1/2 CM dik. | Leg de plakken zoete aardappel op de bakplaat. | Smeer de zoete aardappels in met wat olijfolie. | Besprenkel de zoete aardappels met wat zeezout en paprikapoeder. | |
3
Done
|
Zet de bakplaat voor 15-20 minuten in de oven. Draai halverwege om. | De zoete aardappels is klaar als deze zacht in het midden aanvoelen als je er in prikt. | Doe de cheddar over de zoete aardappels en zet nog eens 5 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten. |
4
Done
|
GuacamolePel en snipper de ui heel fijn. | Verwijder de schil en pit van de avocado. | In een kom doe de rode ui, avocado, komijn, sap van een halve citroen en 1/4 theelepel zout en peper. | Prak alles goed door elkaar tot de guacamole gewenste structuur heeft. |
5
Done
|
Zoete Aardappel BitesLeg de zoete aardappels op een bord of borrelplank om te serveren. | Doe op elke zoete aardappel 1 theelepel guacamole.| Maak af met wat sesamzaadjes. | Serveer direct warm, of op een later moment koud! |