Weekmenu #1 van Babies Kitchen
Al een tijdje speel ik met idee om Wekelijks een weekmenu te delen. Inspiratie voor de komende week. Ik weet maar wat goed hoe moeilijk het soms kan zijn om te bedenken wat er deze week weer op tafel komt. Voilá het Babies Kitchen Weekmenu. Elke vrijdag zal ik een weekmenu voor maandag tot en met vrijdag delen. Waarom niet ook het weekend? Weekenden zijn vaak onvoorspelbaar, dus vandaar laat ik die voor nu open.
Bij elk recept geef ik tevens aan of jouw baby mee kan eten of hoe je het recept zo kunt aanpassen dat het wel kan.
De recepten komen van Babies Kitchen, mijn andere blog Buzz in the Kitchen en af en toe ook eens een recept van een andere foodblogger. Voor nu alvast een fijn weekend!
Babies Kitchen Weekmenu #1
Maandag – Sperziebonen stamppot
Voeg naar eigen keuzen een stukje vlees, vis of vega optie toe aan je stamppot! Plus maak er een potje perenmoes bij, klaar in 10 minuten en een heerlijke toevoeging (recept).
Babyvoeding: 6+ maanden (als je baby al aan losse smaken is gewend is dit een prima volgende stap).
Dinsdag – Chili Sin Carne (vega)
Serveer met wat guacamole en tortilla wrap of chips. Ook lekker met rijst!
Babyvoeding: 9 maanden (zonder de tortilla chips)
Woensdag – Spaghetti
Elke week eten wij wel pasta. Makkelijk en een kids favoriet. Weinig tijd? Voeg gewoon een potje saus toe doen wij ook wel eens ;).
Babyvoeding: 9 maanden
Donderdag – Wortel + Spruitjes met Vissticks en Aardappelpurree
AVG’tje: aardappel, vis en groenten! De vissticks kun je zelf maken (wel zo lekker, gezien de rest makkelijk klaar is), maar je kunt ze ook kopen natuurlijk.
Aardappelpuree: Kook de aardappels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet goed af en voeg een scheutje melk en klontje boter toe voor een smeuïg resultaat.
Vrijdag – Freekeh Green Pesto (vega)
Homemade pesto met freekeh en groenten. Kun je geen freekeh vinden? Vervang met quinoa of farro. Tevens is het niet echt asperges seizoen. Vervang de asperges daarom met courgette.
Babyvoeding: Niet geschikt onder een jaar ivm noten. Serveer in plaats alleen de freekeh met groenten.
Boodschappenlijstje
Maandag
- 1 kg kruimige aardappels
- 500 gram sperziebonen
- 2 etlp melk
- vlees, vis of vega optie
Dinsdag
- 1 ui
- 2 knoflooktenen
- 2 paprika
- 1 tlp paprikapoeder
- 1 tlp komijnpoeder
- 1/2 tlp cayenne poeder
- 1/2 tlp chili poeder (optioneel)
- 500 gram linzen (uit blik)
- 500 gram tomatenpassata
- 1 1/2 etlp cacao
- 2 blokjes groenten bouillon
- 400 gram zwarte bonen (uit blik)
- 175 gram cannellini bonen (uit blik)
- tortilla of tortilla chips (optioneel)
- guacamole (optioneel)
- 200 gram rijst (optioneel)
Woensdag
- 1/2 courgette
- 1 paprika
- 80 gram wortel
- 1 tomaat
- 350 gram (magere) rundergehakt
- 250 gram spaghetti
pasta saus: (of kant-en klaar) - 500 gram passata di pomodoro
- 1 tlp basilicum (vers of droog)
- 1/2 tlp peterselie (vers of droog)
- 1/2 tlp oregano (vers of droog)
Donderdag
- 300 gram wortel
- 300 gram spruitjes
- 1 kg kruimige aardappels
- melk
- boter
Visstick: (of kant-en-klaar) - 250 gram kabeljauwfilet
- 5 etlp bloem
- 80 ml paneermeel
- plantaardige olie (om te frituren)
Vrijdag
- 2 groenten bouillonblokjes (1 liter groentenbouillon)
- 200 gram freekeh
- 150 gram courgette (of groene asperges)
- 150 gram sperziebonen (vers of diepvries)
- 100 gram cherry tomaten
pesto: (of kant-en-klaar) - 60 gram amandelen
- bosje peterselie
- 60 gram parmezaan kaas