Familie-maal: Spaghetti

3 1

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1/2 courgette
1 paprika
80 gram wortel
1 tomaat
500 gram passata di pomodoro (tomatensaus)
1 tlp basilicum (vers of droog)
1/2 tlp peterselie (vers of droog)
1/2 tlp oregano (vers of droog)
350 gram magere rundergehakt
250 gram spaghetti
peper

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

9+ maanden

Cuisine:

    Directions

    Familie-maal: Spaghetti

    Pasta is een echter familie-maaltijd. Mijn man is dol op spaghetti en dan het liefst met een gehaktsaus zonder groenten en heel veel kaas. Maar ja het fijne aan pasta is dat je voor kinderen hier juist heel veel groenten in kunt verstoppen. Wat vooral bij moeilijke eeters (mitst ze natuurlijk wel pasta eten) ideaal is! In eerste instantie wou ik spaghetti en meatballs maken, maar omdat mijn man moest gaan sporten en ik iets te laat met eten was begonnen werd het een familie-maal spaghetti. Gezellig met zijn drieën aan tafel aan de spaghetti.

    Het is een familie-maal spaghetti dus zelfs de aller kleinste mag deze spaghetti mee eten en eet dus lekker al met de pot mee. De restjes die kunnen natuurlijk gewoon ingevroren worden.

    De ingrediënten zijn voor een familie-maal.

     

    TIP! Heb je nou een moeilijke eter, die vooral over stukjes groenten in de saus moeilijk kan gaan doen. Maak dan de saus apart van de gehakt. Als de saus klaar is kun je wat voor je kleine is pureren tot een saus zonder stukjes en dan bij het gehakt toevoegen.

     

    Steps

    1
    Done

    Maak de courgette, wortels, paprika en tomaten schoon.

    Snij de groenten in kleine blokjes.

    2
    Done

    Breng een pan met water aan de kook.

    Bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. (ga ondertussen verder met de volgende stap).

    Giet de pasta af.

    3
    Done

    Verhit de olie in een hapjespan.

    Rul de gehakt voor 4-6 minuten.

    4
    Done

    Voeg de groenten toe aan de gehakt. (**moeilijke eters zie de tip hierboven in de inleiding) en laat deze 8 minuten mee bakken.

    5
    Done

    Schenk de passata di pomodoro en de kruiden (basilicum, peterselie en oregano) bij het gehaktmengsel. Roer alles goed door elkaar heen en laat dit nog eens 5 minuten staan.

    6
    Done

    Serveer de spaghetti op de borden en schep de saus erover heen.
    *voor de kleinste natuurlijk even de spaghetti klein snijden.

    Je kunt er wat parmezaanse kaas bij serveren.

    7
    Done

    ***Bewaren:

    - koelkast: 3 dagen
    - vriezer: 2 maanden

    wendy panse-moedt

    Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

    recept: banaan en kiwi fruithap (babies kitchen)
    previous
    Banaan en Kiwi Fruithap
    next
    Broccoli en Sugar Snaps met Kip

    Add Your Comment