Homemade vissticks

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

250 gram kabeljauwfilet
5 etlp meel
80 ml water
80 ml paneermeel
zout en peper
plantaardige olie
keukenpapier

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Homemade is Best

Directions

Homemade vissticks

Het blijft me toch altijd verbazen dat je op het kindermenu van veel restaurants bijna altijd alleen maar gefrituurde dingen vindt: kipnuggets, vissticks en natuurlijk frietjes. Natuurlijk is het zo dat kinderen gefrituurd voedsel over het algemeen lekkerder vinden en natuurlijk als je uiteten gaat mag het wel wat eens. Thuis frituren wij bijna nooit. We hebben geen frituurpan of airfryer. Als we iets frituren dan is het in een wokpan op het fornuis. Wat frituren we dan? Bijvoorbeeld homemade vissticks. Verse kabeljauw omwikkeld met een krokant laagje. Zelfgemaakt is natuurlijk altijd lekkerder.

De vissticks kun je bij van alles serveren van een ongezondere avond met bijvoorbeeld wat zoete aardappelfrietjes tot een gezondere maaltijd met wat aardappeltjes en groenten. Bij de vissticks hoort natuurlijk ook een sausje. Wij hadden een remoulade gemaakt van dille, kappertjes en wat mayonaise. Maar je kan natuurlijk elke wille keurige saus erbij maken of serveren die jullie lekker vinden!

 

Koken met Kids! 

Laat de handjes lekker vies worden en laat de kids helpen met het dippen van de kabeljauw. Heb je twee paar extra handjes? Dan kan de een het dippen in het beslag en de ander in de paneermeel. Team Work is Fun!

Steps

1
Done

Neem twee diepe borden.
Bord 1: Mix de paneermeel met wat zout en peper.
Bord 2: Meng de meel en het water en klop het tot een glad beslag.

2
Done

Dep de kabeljauwfilet droog en snij in reepjes ongeveer 2 cm dik.

Haal de filet reepjes eerst door het meelbeslag. Laat het beslag goed van de filet af druppelen. Haal de filet vervolgens door de paneermeel. Zorg ervoor dat de kip goed bedekt is met de paneermeel.

Leg de stukjes filet op een bord zodat ze direct klaar zijn om te frituren.

3
Done

Frituren

Schenk de plantaardige olie in een diepe koekenpan of wokpan. Zorg dat je olielaag minimaal 1 cm hoog is en laat het op een middelhoog vuur heet worden. Controleer of de olie heet genoeg is door wat beslag in de pan te laten vallen. Gaat de olie borrelen dan is de olie goed heet!

(Indien je een frituurpan hebt of airfryer kun je natuurlijk deze ook gebruiken. )

4
Done

Bak de vissticks 5 minuten in de olie. Zorg dat de vissticks rondom bruin zijn en natuurlijk gaar van binnen. Controleer de eerste om er achter te komen hoe lang ze bij jouw ongeveer moeten. Doe niet alle vissticks tegelijkertijd in de olie, maar per 4-5 stuks.

Haal de vissticks uit de pan en laat ze uitlekken op een bord met wat keukenpapier. Ze zijn klaar om te serveren.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

voodoo doll koekjes - Kidshoekje.nl
previous
Voodoo doll koekjes
Babyvoeding: Pompoen en Courgette
next
Babyvoeding: Pompoen en Courgette

Add Your Comment