Kipnuggets

1 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

5 etlp meel
80 ml water
300 gram kipfilet
80 gram paneermeel
zout en peper
plantaardige olie
keukenpapier

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Kipnuggets

Een gerecht wat je bijna op elk kindermenu vindt zijn kipnuggets. Een absolute kinderfavoriet. Behalve bij Logan, die Überhaupt niet zo weg is van kip. Hij vindt het teveel kauwwerk volgens mij. Toch blijven we hem kipgerechten laten proeven. Toen ik bedacht deze kipnuggets bij een simpele aardappelsalade (vergeten foto’s te maken voor een recept) te maken. Nam hij een paar hapjes en was hij er toch al snel weer klaar mee (de aardappelsalade daarentegen ging er natuurlijk prima in). Nuggets zijn dus geen favoriet bij onze kleine man, maar bij de meeste kids wel. Daarom deel ik graag dit recept voor kipnuggets.

Met kipnuggets kun je heel veel kanten op qua smaak en structuur. Je kunt namelijk heel veel smaak geven aan de paneerlaag met diverse kruiden. Daarnaast kun je spelen met de structuur door te bepalen wat voor paneerlaag je gebruikt: gewoon paneermeel, panko of zelfs chips. Laten we nu maar eerst gewoon met een basic gerecht beginnen, waar ik zeker ben dat kinderen die van kipnuggets houden lekker vinden.

Het beslag maak je van meel en water. Ik dacht dat ik nog wel gewone meel in huis had, maar had alleen nog kikkererwtenmeel in huis. Je kunt dus zelf bepalen wat voor meel je gebruikt. Laat natuurlijk vooral je kinderen meehelpen bij het dippen in het beslag en de paneermeel. Misschien wordt het even een kliederboel, maar er is niets leukers dan je kids betrekken bij het koken!

Steps

1
Done

Neem twee diepe borden.
Bord 1: Paneermeel met een snufje zout en peper.
Bord 2: Meng de meel en water en klopt tot een glad beslag.

2
Done

Dep de kipfilet droog en snij in stukken van 2 cm dik.

Haal de kip eerst door het meelbeslag, laat het beslag er goed vanaf druppelen. Haal de kip vervolgens door de paneermeel. Zorg ervoor dat de kipstukjes goed rondom bedekt zijn. Let de stukjes kip op een bord neer zodat ze klaar zijn om te frituren.

3
Done

Schenk de plantaardige olie in een diepe koekenpan. Zorg dat je olielaag 1 cm hoog is in de pan en laat op een middelhoog vuur heet worden. Je kunt controleren of de olie heet genoeg is door wat van het beslag in de pan te laten vallen. Als de olie gaat borrelen is de olie goed heet!

Bak de kipnuggets 5 minuten in de olie rondom bruin. Doe niet alle nuggets tegelijkertijd in de olie, maar doe dit in batches.
Haal de nuggets uit de pan en laat ze uitlekken op wat keukenpapier tot je alle nuggets hebt gefrituurd.

Ze zijn klaar om te serveren.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Chili Sin Carne vegetarisch gerecht(Babies Kitchen)
previous
Chili Sin Carne
cinnamon rolls wentelteefjes (Babies Kitchen)
next
Inside out cinnamon roll wentelteefjes

Add Your Comment