Weekmenu 12# van Babies Kitchen
Het weer is onvoorspelbaar aankomende dagen is het heerlijk. Daarna slaat het weer om. Wat te eten? Deze week daarom een voorjaarsstamppot, lekker soepje en nog andere lekkere gerechten waar je vast blij van wordt. Fijn Weekend!
Babies Kitchen Weekmenu 12
Andijviestamppot
Andijviestamppot vind ik een echte voorjaarsstamppot. Zo een om nog even af te leren.
Babyvoeding: 7+ maanden min de spekjes.
Zalm met parmezaan + sperziebonen + citroenaardappels
Wij eten helaas bij lange na niet elke week vis, maar als we het eten maken we er wel een feestje van.
Babyvoeding: 9 maanden
Eenpans tortellini met worst
Maar één pan nodig om te koken wie wil dat nou niet?
Babyvoeding: 9 maanden
Courgette soep
Courgette is een van mijn favoriet groenten en vooral in het voorjaar komt hij tot zijn recht in een lekker soepje.
Babyvoeding: 9 maanden
Zweedse gehaktballetjes met patatjes
Wie zegt dat je naar de IKEA moet voor een lekker bord met zweedse gehaktballetjes. En omdat het vrijdag is eten we patatjes in plaats van pasta!
Babyvoeding: Beste is om wat anders te maken of leftovers te gebruiken.
Boodschappenlijstje
Andijviestamppot
- 1 kg kruimige aardappels
- 500 gram andijvie (gesneden)
- 250 gram magere spekreepjes
- Scheutje melk
- 15 gram boter
Zalm met parmezaan + sperziebonen + citroenaardappels
- 400 gram sperziebonen
- 1 citroen
- 800 gram krieltjes (ongeschild)
- 400 gram zalm
- 30 gram paneermeel
- 15 gram parmezaan (geraspt)
- 1 tlp knoflookpoeder
Eenpans tortellini met worst
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook
- 400 gram braadworst
- ½ courgette
- 300 gram tortellini
- 1 pot pastasaus (500 gram)
- 1 tlp oregano (of Italiaanse kruidenmix)
- 1 bol mozzarella
- 20 gram parmezaan + extra
Courgette soep *recept aangepast
- 500 ml groentebouillon (1 blokje)
- 50 gram boter (ongezout)
- 1 rode ui
- 3 courgette
- 1 citroen
- 120 ml kookroom
- Klein bosje bieslook
Zweedse gehaktballetjes met patatjes
- 500 gram magere rundergehakt
- 1 ei
- 60 gram paneermeel
- 50 ml melk
- 150 ml slagroom (ongeklopt)
- 1 tlp knoflookpoeder
- 3 etlp peterselie (gedroogd)
- 600 ml runderbouillon (1 blokje)
- 3 etlp mosterd
- 1 etlp Worcestershire saus
- 1 tlp piment
- 1 etlp maïzena
- patat