Eenpans tortellini met worst

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 rode ui
1 teen knoflook
400 gram braadworst
1/2 courgette
300 gram tortellini
500 gram (1 pot) pastasaus naar keuze
1 tlp oregano of Italiaanse kruidenmix
1 bol (220 gram) mozzarella
20 gram + extra parmezaan (geraspt)

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Een pangerecht!

Directions

Eenpans tortellini met worst

Eenpansgerechten zijn ideaal voor doordeweekse maaltijden. Weinig afwas, weinig handelingen en allemaal in een pan. Een keer per week eten wij wel pasta. Meestal is dat woensdag. Ja wij zijn burgerlijk en woensdag is pasta-dag.  Meestal is het simpel Bolognesesaus met spaghetti of enige andere pasta. Toch probeer ik om de week iets anders te proberen en dit maal was het eenpans tortellini met worst.

Gewoon gedroogde tortellini uit een zakje en ik maakte een combinatie van kaas en spinazie tortellini. In plaats van gehakt besloot ik dit maal worst te gebruiken. Ik gebruikte varkensbraadworst, maar elke andere worst naar smaak of keuze kan ook. Worst heeft meer textuur en vet maar is zo lekker in een pasta gerecht. Heerlijk! Eet smakelijk.

Steps

1
Done

Pel en snipper de ui en knoflook. | Was en snij de courgette in kleine blokjes. | Snij de mozzarella in kleine blokjes.

2
Done

Verhite een scheutje olie in een hapjes pan en fruit de ui en knoflook hier 2 minuten in. Tot de ui glazig is. | Knijp de worst uit zijn omhulsel in de pan en breek het in stukjes met je spatel terwijl je het bakt. Bak de worst tot deze gaar is. | Voeg de pastasaus, 300 ml water, de oregano of Italiaanse kruiden, courgette en tortellini toe aan de worst. | Brengt dit langzaam aan de kook en laat dit met de deksel op de pan 15 minuten zachtjes pruttelen. Roer wel geregeld + voeg na 5 minuten nog 250 ml water toe en daarna nog eens na 5 minuten. |

3
Done

Na 15 minuten controleer of de pasta gaar is en of er nog genoeg vocht voor saus in de pan zit. Voeg eventueel nog extra water toe en laat nog even staan. | Voeg de mozzarella en parmezaan toe en roer het er doorheen en laat nog 2 minuten staan.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

zelfgemaakte cruesli | Babies Kitchen
previous
Zelfgemaakte Granola
mexicaanse stamppot | Babies Kitchen diner
next
Mexicaanse Stamppot

Add Your Comment