Weekmenu 24
Het einde van september is in zicht. Hoor je de herfst al kloppen met zijn pompoenen en stamppotjes? Deze week een perfect transitie weekmenu met zomerse tinten die zeker het najaar ook nog kunnen.
Babies Kitchen Weekmenu 24
Maandag – Griekse aardappelschotel
Op maandag al gyros of shoarma?! Yup het is een AVG’tje maar dan compleet anders.
Babyvoeding: 9 maanden. Min de gyrosreepjes kan je kleine de rest eten.
Dinsdag – Warme kip salade met bloemkoolrijst
Rode kool en Bloemkool klinken winters, maar zijn het zeker niet in deze lekkere salade.
Babyvoeding: 7 maanden. Bloemkoolrijst met rodekool en avocado maakt een maaltijd voor jouw kleine. Kook of stoom de rode kool eventueel 10 minuten.
Woensdag – Spinazie bacon spaghetti
Logan zijn favoriete gerecht. Logan wat wil je eten? Pasta met spekjes en spinazie. En ja het is ook mijn favoriet.
Babyvoeding: 9 maanden. Laat de spekjes wel weg.
Donderdag – Minestrone
Minestrone is het perfecte soepje voor de zomer en de winter en dit recept is babyproof.
Babyvoeding: 7 maanden
Vrijdag – Pinda kip udon
Noodles met pindakaas! De ingrediëntenlijst heb ik iets aangepast om dit recept echt kidsproof te maken.
Babyvoeding: Serveer je baby iets anders of maak een hapje met de broccoli.
Boodschappenlijstje
Maandag – Griekse aardappelschotel
- 450 gram aardappel partjes
- 1 courgette
- 1 paprika
- 300 gram gyros reepjes (of shoarma)
- 2 etlp gyros kruiden
- Tzatziki
- komkommer
Dinsdag – Warme kip salade met bloemkoolrijst
- 300 gram kippendijfilet
- 2 tenen knoflook
- 1 ui
- 2 etlp sojasaus
- 1 bloemkool
- 300 gram rodekool
- 2 avocado’s
Woensdag – Spinazie bacon spaghetti
- 300 gram spaghetti
- 250 gram magere spekreepjes
- 1 ui
- 750 gram spinazie (diepvries)
- 125 gram creme fraîche
Donderdag – Minestrone
- 2 bouillonblokjes (groente)
- 1 courgette
- 200 gram magere rundergehakt
- 150 ml tomatenpuree
- 200 gram mini macaroni
- 175 gram cannellini bonen
- 100 gram cherrytomaten
Vanaf 10 maanden: 1 ui en 1 teen knoflook.
Vrijdag – Pinda kip udon*
*ingrediënten aangepast om kidsproof te maken.
- 30 gram udon noodles (of andere)
- 1,5 liter kippenbouillon (3 blokjes)
- 3 etlp soy sauce
- 350 gram kipfilet
- 1 paprika
- 4 bosuien
- 2 tenen knoflook
- 300 gram broccoli
- 2 ½ etlp pindakaas
- 2 etlp honing
- 1 cm gember
- 100 gram pinda’s
- 3 etlp sesamzaadjes
Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!