Minestrone Soep

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

2 groente bouillon blokjes
1 etlp olijfolie* plantaardige olie
1 courgette
200 gram magere runder gehakt
150 ml tomatenpuree
200 gr mini-macaroni
175 gram cannellini bonen
100 gram cherrytomaten
(vanaf 10 mnd) ui en knoflook

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Familie-maal
(7+ maanden)

Cuisine:

    Directions

    Minestrone Soep

    Moeders ze kunnen het altijd alleen maar over hun kinderen hebben. Ik weet nog hoe opvallend ik dit vond toen ik zelf nog geen mama was. Ik nam mij voor dit niet te gaan doen. Juist! Best moeilijk als je al je vrije tijd besteed met die kleine en hij zoveel wonderlijke dingen mee maakt. Ik heb het dus graag over onze kleine en ook over zijn liefde voor eten. Toen ik aan het brainstormen was wat ik Logan nog meer kon laten proberen. Stelde een vriendin voor om minestrone soep te proberen. Iets wat haar vier jarige dochter ook erg lekker vindt.

    Ik ben dol op soep. ’s Winters maak ik bijna elke week wel een soepje met een andere groente. Heerlijk! Minestrone soep had ik echter nog nooit gemaakt, terwijl het zo onwijs makkelijk is. Het is een Italiaanse groentesoep boordevol groentes en vaak ook pasta en bonen. Minestrone is een soep die je geheel naar eigen smaak kunt maken. Met ingrediënten die je in huis hebt.

    Baby Proof

    Logan is 8 maanden, dus ik wou de minestrone soep ‘baby proof’ maken. Of te wel geen ui en knoflook nog. Is je kind al 1 jaar, dan kun je echt wel een teen knoflook en een gesnipperde rode ui toevoegen. Aan de groenten of aan de gehaktballetjes.

    Het resultaat! Zelf vond ik dat ik alle groenten en vooral de pasta net iets te groot had gelaten. Vooral omdat het ‘baby proof’ moest zijn. Mijn tip gebruik mini macaroni voor je baby! Uiteindelijk heb ik het bordje van de kleine dus nog wat kleiner gesneden, maar lekker dat hij het vond! Ik kreeg de goedkeuringsstempel met mmmmmmm. Ik ben dol op dat geluid!

    *maak de groentebouillon het liefst zelf i.p.v. een bouillonblokje. Hier kan namelijk ook zout in zitten, waar je beter nog even mee kunt wachten. Wil je toch een bouillonblokje gebruiken. Gebruik er dan maar 1 op 1 liter en kruid de bordjes van de volwassenen per soepkom.

     

    Steps

    1
    Done

    Breng 1 liter water aan de kook met de twee bouillon blokjes. Haal de pan van het fornuis zodra de blokjes opgelost zijn.

    2
    Done

    Schil en snijd de courgette in kleine blokjes.

    Snijd de cherrytomaten in vieren.

    Spoel de bonen af onder koud water en laat het uitlekken

    3
    Done

    Draai van het gehakt kleine balletjes.
    *Je kunt hier zelf nog smaak aangeven als je dat wilt met paneermeel of kruiden.

    4
    Done

    Zet een grote soeppan op het fornuis en warm hier de olijfolie in.

    Bak de gehaktballetjes rondom bruin (5 minuten).
    Voeg de courgette toe en bak deze nog eens 5 minuten mee tot ze iets zacht worden.

    5
    Done

    Schenk 750 ml van de bouillon bij de gehaktballen en breng dit aan de kook.

    Zodra de bouillon kookt voeg de tomatenpuree, cherrytomaten, pasta en bonen toe. Kook dit op een medium vuur tot de pasta gaar is (zie verpakking van de pasta).

    6
    Done

    Serveer tip!

    * Laat de soep voor je kleine goed afkoelen voor je het serveert. Je kunt het proces versnellen door het kommetje met soep in een diep bord neer te zetten met koud water.

    **Zijn de stukken te groot voor je kleine, snij het dan in het bord of blender het wat met een staafmixer. Het hoeft geen puree te zijn maar iets kleinere stukjes.

    wendy panse-moedt

    Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

    Pasta met Zalm en Bloemkool babyhapje
    previous
    Pasta met Zalm en Bloemkool
    Bloemkool en Snijbonen
    next
    Bloemkool en snijbonen

    Add Your Comment