Sinterklaas Warme Chocolade Charcuterie Board
Van La Vida Vegan ontving ik al hun vegan chocoladepasta’s en ik wist een ding wat ik in elk geval weer wou maken: een warme chocolade charcuterie board. Het idee voor een hot chocolate charcuterie had ik vorig jaar al tijdens de intocht van Sinterklaas op televisie. Wij maken daar namelijk altijd een gezellig feestje van met een heerlijke zoete borrelplank.
Vorig jaar kwam ik toen op het idee om een warme chocolade charcuterie te maken vooral omdat mijn zoon liever witte warme chocolade melk heeft en mijn dochter weer liever gewone of alleen warme melk drinkt. Door middel van de Charcuterie (of te wel borrelplank) kan iedereen hun eigen chocolade melk maken en ook nog eens lekker snoepen met al het andere lekkers wat op de plank ligt.
Sinterklaas Warme Chocolade Charcuterie Board
Op je warme chocolade charcuterie kun je van alles leggen. Het belangrijkste is natuurlijk: ingrediënten voor je warme chocolade melk, lekkere toppings voor je warme chocolade melk en nog wat heerlijke zoete hapjes voor erbij.
Hieronder een voorbeeld van wat ik op onze warme chocolade charcuterie voor Sinterklaas hebben liggen, maar je kunt het helemaal eigen maken:
Warme Chocolade Melk
Hoe je deze maakt lees je onderaan
- Mokken
- Chocoladepasta’s in diverse smaken
- Warme (planaardige) melk
- Lepeltjes
Warme Chocolade Toppings
- Slagroom
- Marshmallows
- Spikkels
- Pepernoten
Zoete inval
- Chocolade Letters
- Diverse Pepernoten
- Schuimpjes
- Pepernoten Fudge (recept)
- Speculaas
Warme Chocolade Melk maken met Chocoladepasta
Doe een flinke theelepel chocoladepasta in een mok. Smeer wat van de chocoladepasta ook op de randen van de mok. Schenk de warme (plantaardige) melk in de mok en roer goed door. Maak af met wat heerlijke toppings!
Post mede mogelijk gemaakt door de ontvangen producten van La Vida Vegan.