Weekmenu 18
Wat eten we deze week nou weer? Meestal ontstaat die vrij bij mij al op donderdag. Ik doe namelijk meestal op vrijdag al wat boodschappen met mijn kleine meid. Twee dagen staan vaak al vast: AVG’tje en Pasta. Maja ook daar zijn genoeg variaties is. En dan wil ik vaak ook nieuwe dingen proberen voor mijn blogs! Gelukkig voor jullie heb ik wel genoeg inspiratie op beide blogs met een lekker nieuw weekmenu.
Klik op de titels voor de recepten!
Babies Kitchen Weekmenu 18
Maandag – Ratatouille Oven met worstjes en stokbrood
Ratatouille een heerlijk vegetarisch gerecht wat met rijst, pasta of brood te eten is. Voor dit weekmenu eten wij het met worstjes en stokbrood. De worstjes kunnen uiteraard ook vegetarisch zijn.
Babyvoeding: 7 maanden. Maak baby proof ratatouille klik hier voor het recept zodat jouw baby mee kan eten.
Dinsdag – Aardappel Kip Salade
In de zomer eten wij graag salades. Kinderen en salades gaat vaak niet goed samen. Terwijl kinderen over het algemeen wel losse elementen eten. Heb je zo’n moeilijk eten. Serveer voor dit gerecht lekker alles apart. Opgelost
Babyvoeding: 7 maanden. Hou was spinazie, kip, aardappels en appel apart. Stoom of Kook dit 20 minuten en pureer.
Woensdag – Chili Bowl
TexMex is sowieso favoriet hier, maar ook nog eens zelf je bowl kunnen samen stellen dat vind mijn kleine man vooral heel leuk!
Babyvoeding: 9 maanden. Hou apart: gehakt, bonen en avocado. Bak de gehakt gaar, warm de bonen 2 minuten mee en pureer alles de gewenste structuur met de avocado.
Donderdag – Spaghetti mozzarella meatballs
Pasta met gehaktballen iets waar jong en oud over het algemeen wel van houdt! Plus de kids kunnen lekker mee helpen.
Babyvoeding: 9 maanden. Klik hier voor een baby proof spaghetti recept
Vrijdag – Kokos kip-spies met zoete aardappel patat
Hopelijk is het lekker weer want de barbecue mag aan voor deze lekkere kokos kip-spiesjes. Serveer er wat zoete aardappel patatjes bij en smullen maar!
Babyvoeding: 7 maanden. Hou wat zoete aardappel en kip apart. Kook of Stoom dit 20 minuten en pureer.
Boodschappenlijst
Maandag – Ratatouille Oven met worstjes en stokbrood
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 4 grote tomaten
- 140 gram tomatenpuree (blik)
- 2 tlp Provençaalse kruiden
- 30 gram parmezaan
- 4 worstjes
- 1 stokbrood
Dinsdag – Aardappel Kip Salade
- 200 gram bladspinazie
- 250 gram druiven (pitloos)
- 2 appels
- 400 gram aardappelschijfjes
- 1 etlp Provençaalse kruiden
- 300 gram kipfilet
- 1 tlp tijm
- 1 tlp sesamzaadjes (optioneel)
- 50 gram pinda’s (serveer eventueel apart)
- 50 ml caesar dressing
Woensdag – Chili Bowl
- 4 grote tortilla’s
- 300 gram gehakt
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 5 tomaten
- 300 gram kidneybonen (blik)
- 1 tlp komijnpoeder
- 1 tlp paprikapoeder
- 2 avocado’s
- 50 gram crème fraîche
- 150 gram ijsbergsla
- Salsa saus
- Geraspte kaas
Donderdag – Spaghetti mozzarella meatballs
- 500 gram gehakt
- 1 ei
- 1 ui
- 60 gram paneermeel
- 60 gram parmezaan
- 60 ml melk
- 2 tenen knoflook
- 1 etlp mosterd
- 20 mini mozzarella balletjes
- 300 gram spaghetti
- 450 ml pasta saus
- Groenten naar keuze voor in de saus: courgette, paprika, wortel.
Vrijdag – kokos kip-spies + zoete aardappel frietjes
- 350 gram kipfilet
- 1 limoen
- 1 teen knoflook
- 1 tlp tijm
- 5 takjes munt
- 4 etlp kokosrasp
- 8 saté prikkers
- 3 zoete aardappels
- Olijfolie
Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en#babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!