Weekmenu 26
Het is al weer oktober en hoeveel ik ook van de zomer hou en van het heerlijk warme weer. Oktober vind ik toch ook stiekem wel fijn. Lekker thuis de lichtjes en kaarsjes aan. Huis krijgt weer versiering want wij doen wel niet aan Halloween maar versieren wel en mijn favoriete groente de pompoen is vol op in het seizoen. Het zal je dan ook niet doen verbazen dat ik weekmenu 26 ook een lekker pasta recept met deze najaarsgroente staat.
Babies Kitchen Weekmenu 26
Maandag – Pompoen Penne met Bacon
Mocht het je nog niet zijn opgevallen met de tal van pompoen recepten die ik deel. Het is pompoen seizoen and I love it!
Babyvoeding: Maak voor jouw baby Mac & Pompoen geschikt vanaf 7+ maanden.
Dinsdag – Gevulde Courgette
Niet meatless monday, maar meatless tuesday deze week met vegetarische gevulde courgette.
Babyvoeding: Of haal de ui weg of hou wat van de bonen en tomaat apart en vul een courgette hier alleen mee. 9+ maanden.
Woensdag – Mexicaanse Rijst
Bij ons thuis zijn wij dol op de Mexicaanse keuken of beter gezegd TexMex keuken. Deze Mexicaanse Rijstschotel is daarom ook echt favoriet.
Babyvoeding: Hou wat van de rijst, mais en bonen apart. 9+ maanden.
Donderdag – Falafel
Je leest het goed deze week eten we twee keer vegetarisch! Falafel is onwijs makkelijk zelf te maken en kinderen zijn er dol op.
Babyvoeding: 9+ maanden
Vrijdag – Surinaamse Bami
Op gegroeid in Amsterdam Zuid Oost is Surinaamse Bami een absolute favoriet van mij. Ik ben dan ook ontzettend blij met dit recept van Francesca Kookt.
Babyvoeding: Bewaar wat van de pasta en kousenband (of haricots verts) snij deze klein voor jouw kleine vanaf 9+ maanden.
Boodschappenlijst
Maandag – Pompoen Penne met Bacon
*ingrediënten iets aangepast.
- 300 gram penne
- 300 gram pompoen
- 200 gram baconreepjes
- 1 ui
- 120 gram bladspinazie
- 200 ml slagroom
- 1/2 tlp venkelzaad
- 1,5 tlp bloem
- 2 etlp olie
- zout en peper
- Parmezaanse kaas
Dinsdag – Gevulde Courgette
- 4 courgette (1 per volwassen persoon)
- 1 ui
- 3 tomaten
- 200 gram zwarte bonen (blik)
- 200 gram kidney bonen (blik(
- 80 gram geraspte kaas
- 2 avocado’s
- 1 limoen
- milde salsasaus
- olijfolie
- zou en peper
Woensdag – Mexicaanse Rijst
- 2 rode uien
- 2 paprika’s
- 2 tenen knoflook
- 200 gram chipolata worstjes
- 250 gram rijst
- 600 ml water
- 1 bouillonblokje
- 400 gram tomatenblokjes (blik)
- 150 gram mais (blik)
- 150 gram kidneybonen (blik)
- 2 etlp Mexicaanse kruiden
- 100 gram + extra geraspte kaas
- olijfolie
- extra toppings zoals zure room, salsa en guacamole.
Donderdag – Falafel
- Pita broodjes
- Avocado
- 400 gram kikkererwten (blik)
- 400 gram zwarte bonen (blik)
- 1 etlp tomatenpuree
- 1 etlp bloem
- 1 tlp piment
- 1/2 tlp peper
- 1 citroen
- olie
- komkommer
Vrijdag – Surinaamse Bami
- 400 gram spaghetti
- 2 maggiblokje
- zonnebloemolie
- 5 etlp sojasaus
- 2 etlp ketjap
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 400 gram kouseband
- 1 tlp tomatenpuree
- zwarte peper
Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!